Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V četrtek, 22. decembra, se je v Mladinskem centru Vrtojba odvila slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Mineva namreč 26 let od kar smo se na plebiscitu odločili, da Slovenija postane samostojna in neodvisna država. Na začetku se je praznik imenoval le dan samostojnosti, od leta 2005 pa se imenuje dan samostojnosti in enotnosti, saj naj bi na ta dan Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini.

Kaj pa danes? Znamo še ceniti samostojno domovino, ki smo si jo tako želeli in do katere je vodila težka in dolga pot? Na to vprašanje si mora odgovoriti vsak izmed nas kar sam, tudi župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, ki je ob prazniku zbrane nagovoril in poudaril, da imeti svojo državo ni tako samoumevno. Niso vsi narodi tako srečni. Zato moramo biti nanjo ponosni in jo moramo imeti radi.


V nadaljevanju večera je zadonela slovenska pesem, ki že od 1997 združuje in povezuje pevce Vokalne skupine Chorus '97 iz Mirna. S svojim izborom skladb in izvedbo je zasedba pod umetniškim vodstvom Vladimirja Čadeža obogatila tokratno slovesnost.

 

Oglejte si tudi