Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Nagovor župana ob pričetku novega šolskega leta

Danes se začenja novo šolsko leto. Ob tej priložnosti je učence prvih razredov v Šempetru in Vrtojbi poleg ravnateljice Slavice Bragato pozdravil tudi župan Milan Turk in jim na novi poti, na katero so danes prvič stopili, zaželel čimveč uspeha. Vsem učencem pa namenja naslednje besede: 

 

"Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki,

 

po brezskrbnem poletju, ki vam je gotovo prineslo veliko lepih in nepozabnih trenutkov, je september in z njim začetek šolskega leta ponovno tu. Upam, da ste si v času počitnic nabrali zvrhano mero energije, da boste polni elana vstopili v novo šolsko leto, ki je pred vrati. Znanje je temelj napredka, pa tudi edina stvar, katere vam nihče ne more vzeti. Izkoristite vse priložnosti, ki se vam ponujajo in ga zajemajte z veliko žlico. Pri tem naj vam bodo v oporo starši in učitelji. Sprašujte jih, iščite in raziskujte. Bodite vedoželjni! Le tako boste potešili vašo radovednost in željo po vedno novih spoznanjih, ki vam bodo služila v nadaljnjem življenju.

 

Novo šolsko leto je poseben trenutek tudi za vse šolarje, ki boste danes prvič prestopili šolski prag. Vam in vašim staršem prav posebej želim lep in predvsem igriv začetek novega obdobja v življenju.

 

Vsem želim dobro delo in srečno v šolskem letu 2014/2015."

 

Veliko uspehov, veselja, dobrega druženja in prijateljstva v novem šolskem letu, vsem učencem želimo tudi vsi, ki soustvarjamo ta spletni portal! 

Oglejte si tudi