Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Tradicionalno druženje članov in simpatizerjev Civilne zaščite

V petek, 17. marca, so pripadniki Civilne zaščite Občine Miren-Kostanjevica organizirali tradicionalno druženje članov in simpatizerjev Civilne zaščite, ki smo se je udeležili tudi predstavniki Civilne zaščite iz Občine Šempeter-Vrtojba. Namen tovrstnih dni je kondicijsko usposabljanje pripadnikov, druženje in medsebojno spoznavanje vseh sodelujočih v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Prvi zametki te ideje so se uresničili že davnega leta 1995 v organizaciji Civilne zaščite Nova Gorica. V vseh teh letih smo se kot organizatorji zvrstile enote civilne zaščite občin Nova Gorica, Kanal ob Soči, Dobrovo v Brdih, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in zadnja leta tudi pripadniki enot CZ iz zamejstva (Protezione civile Italiana iz sosednje Gorice).

Na letošnjem zelo dobro organiziranem dnevu s pričetkom ob Pomniku braniteljev slovenske zemlje na Cerju so se nam pridružili tudi predstavniki Civilne zaščite Občine Bovec, Slovenske vojske, Policije, OZRK Nova Gorica, Protezione Civile (IT) iz sosednje Gorice in Guardia Forestale (IT) ter drugi gosti. Pot nas je vodila po Poti miru na Krasu z ogledom jame Pečenka in Borojevičevega stola. Ogledali smo si skrbno načrtovan prikaz helikopterskega gašenja požara, vaje društva reševalnih psov ter jamarjev, na koncu pa smo si lahko pobliže ogledali tudi prikolico za množične nesreče URSZR. Organizator je poskrbel, da nismo bili niti lačni, ne žejni. Na poti smo obiskali kmetijo Marušič, druženje pa smo zaključili na kmečkem turizmu pri Krčarju v Selah na Krasu, kjer smo prijetno utrujeni poklepetali in si izmenjevali ideje ter predloge za v bodoče.


Čestitke za odlično organizacijo v imenu vseh prisotnih, sodelujočim enotam, članom Civilne zaščite Miren-Kostanjevica, vodičem, izvajalcem demonstracij, skratka vsem, ki ste poskrbeli, da smo Dan civilne zaščite 2017 odlično sproščeno preživeli, kar nam bo ostalo v prijetnem spominu tako kot vsa srečanja do sedaj.

Uspešno delo do naslednjega leta, ko se ponovno srečamo na dnevu Civilne zaščite, tokrat v Mestni občini Nova Gorica.

Oglejte si tudi