Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Jutri za večji del države razglasili oranžni alarm

V večjem delu države lahko od danes pa vse do petka pričakujemo padavine in močnejše naraščanje rek. Trenutni izračuni v naslednjih treh dneh predvidevajo v zahodni in južni Sloveniji prek 150 litrov/m2 padavin, lokalno tudi več kot 200, drugod od 50 do 100. Meteoalarm je zato jutri za večji del države, razen za severovzhod, razglasil oranžni alarm.


Na Agenciji RS za okolje in prostor (Arso) so zapisali, da od danes pa do petka lahko pričakujemo v večjem delu države izdatnejše padavine, vmes bodo tudi dolgotrajnejši nalivi, ponekod tudi nevihte. Zaradi tega bo močnejše tudi naraščanje rek. Manjši vodotoki in hudourniki lahko v tem obdobju večkrat hitreje narastejo. V sredo pričakujemo močnejše naraščanje rek in manjših vodotokov v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Na teh območjih lahko pride do razlivanj na območjih pogostih poplav. V četrtek in petek se bo nadaljevalo naraščanje rek v večjem delu države.

Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba naproša občane, da okrog svojih bivališč očistite odtočne kanale, saj se le-ti, kljub čiščenju v tem času polnijo z odpadlim listjem. Prav tako v kleteh, kjer je že doslej poplavja podtalnica, dvignite vse predmete od tal, da se prepreči nastajanje škode ob morebitnem vdoru vode.

Dežurna številka štaba CZ:  05 335 16 32 ali 031 622 397.

Oglejte si tudi