Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Burja 11. 2. 2012 v naši občini

Pregled aktivnosti v dneh, ko je pihala tudi pri nas močna burja.

Močna burja je v Vipavski dolini pihala že od začetka februarja, vendar v občini Šempeter-Vrtojba ni povzročila večje škode, razen 11.2., ko smo gasilci PGD Šempeter pri Gorici opravili nekaj manjših intervencij. Podajam časovni pregled posredovanj tega dne:

8.30 - iz Regijskega centra za obveščanje (ReCO) Nova Gorica prejmem klic z obvestilom, da je na Žnidarčičevi 22 veter podrl drevo, ki je padlo na telefonski kabel. Odredim aktiviranje dežurne skupine preko pozivnikov. Izvoz 1 vozila in 5 gasilcev, zaključek ob 9.24.

8.31 - klic iz ReCO z obvestilom, da veter odkriva streho skladišča družbe PAMI v kompleksu bivših Vozil. Operativcu ReCO predlagam, naj obvesti poveljnika CZ občine Šempeter-Vrtojba, zaradi lastne odsotnosti (udeležba na intervenciji v MO Nova Gorica z JZGRD Gasilsko enoto Nova Gorica), pa obvestim tudi podpoveljnika PGD Šempeter pri Gorici Deana Pahorja, z navodilom, naj se poveže s poveljnikom CZ.

Ker je bil prvi poziv iz ReCO poslan brez navedbe, da gre za aktiviranje samo dežurne skupine, je bila v gasilskem domu na razpolago večja skupina gasilcev. Po aktiviranju s strani Štaba CZ izvozi na Vozila skupina 3 gasilcev z enim vozilom in opravi ogled ter zavarovanje kraja (zaključek ob 9.45).

11.15 – 11.30 – odstranjevanje podrtega drevesa in pretrganega telefonskega kabla na Markovi poti; 1 vozilo, 2 gasilca.

11.15 – 11.50 – ponovno odstranjevanje podrte pločevinaste strešne kritine na skladišču PAMI; 2 vozili, 8 gasilcev.

11.35 – 11.55 – odstranjevanje viseče jeklene žice pri trgovini Hofer na Žnidarčičevi ulici; 1 vozilo, 2 gasilca.

Tekom dneva je bila na dežurstvu v gasilskem domu prisotna skupina 5-7 gasilcev. Med 14.25 in 15.40 je bilo opravljeno tudi posredovanje v sosednji občini Renče-Vogrsko, kjer je burja odkrila šotorsko skladišče v tovarni Ultrapac.

 V posredovanjih na območju občine Šempeter-Vrtojba je tega dne sodelovalo 12 pripadnikov PGD Šempeter pri Gorici, ki so skupno opravili 59 delovnih ur.

  

Matjaž Marušič

poveljnik PGD Šempeter pri Gorici

Oglejte si tudi