Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti 2016 v občini Šempeter-Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba se bo v letošnjem letu prvič pridružila projektu Evropski teden mobilnosti, ki bo ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti, kot so hoja, kolesarjenje in uporaba javnega potniškega prometa. Pri prizadevanjih za okoljsko sprejemljivo, socialno pravično in za gospodarski razvoj spodbudno mobilnost v občini, bomo posebno pozornost namenili sodelovanju javnosti pri uvajanju sodobnih prometno-urbanističnih rešitev in predstavitvi Celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba.

 

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2016 bo v Šempetru pri Gorici v torek, 20. septembra 2016, med 10. in 17. uro na Trgu Ivana Roba potekala prireditev Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost z naslednjim programom:

* predstavitev in promocija projekta celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba,

* predstavitev in izposoja koles, e-koles, skirojev,

* predstavitev kolesarske opreme,

* osnovna popravila koles,

* demonstracija osnovnih vzdrževalnih del na kolesih,

* predstavitev in vožnja po kolesarskem poligonu oz. t.i. »pump track« progi,

* predstavitev in promocija električnih vozil,

* predstavitev vloge reševalne službe, policije in gasilcev v prometu,

* preventiva in vzgoja v prometu,

* promocija javnega potniškega prometa,

* promocija trajnostne rabe energije,

* mini nagradni kviz.

 

Istega dne vas vabimo na Javno razpravo ob uvodni predstavitvi Celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba, ki bo z začetkom ob 18. uri potekalav Coroninijevem dvorcu.

Celostno prometno strategijo Občina pripravlja s pomočjo glavnega izvajalca OMEGA consult, d. o. o., in podizvajalca URBIS, d. o. o., in jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Gre za pomemben strateški dokument za trajnostno načrtovanje prometa in celostnega urejanja in upravljanja prometa; potniškega in blagovnega, javnega in zasebnega, motoriziranega in nemotoriziranega ter dinamičnega in statičnega. Pri tem upošteva, vključuje in dopolnjuje obstoječe strateške dokumente mesta, občine, regije ter nadgrajuje trenutne načrtovalske prakse. Gre za ključen element novega pristopa k načrtovanju prometa, ki obstoječe metode dopolnjuje z načeli vključevanja in sodelovanja ter skuša doseči večjo kakovost bivalnega, delovnega, prostočasnega in gospodarskega okolja za zdajšnje in prihodnje generacije. Prizadeva si rešiti izzive, povezane s prometom, s čimer pomaga uresničiti razvojne potenciale.

 

Osnovno predstavitev projekta najdete TUKAJ ali v priloženi predstavitveni zloženki.

Oglejte si tudi