Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
PET.
17°C
3°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo nadzidave POŠ Vrtojba

V torek, 25. februarja 2014, sta mag. Milan Turk, župan občine Šempeter-Vrtojba, in Rajko Žigante, direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra, podpisala pogodbo o nadzidavi Podružnične šole v Vrtojbi. Do 31. avgusta 2014 bo tako istrsko gradbeno podjetje Makro 5, ki je bilo prek razpisa izbrano kot najugodnejši ponudnik, izvedlo rekonstrukcijo, dozidavo in nadzidavo šole. Vrednost pogodbeno dogovorjenih storitev znaša 466.352,54 EUR z vključenim DDV, ki jih bo Občina Šempeter-Vrtojba krila iz lastnih proračunskih sredstev. S tem bodo dokončno zagotovljeni boljši prostorski pogoji za delo in učenje v vrtojbenski šoli, česar se skupaj s strokovnim osebjem, otroci in njihovimi starši veseli tudi ravnateljica Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici, Slavica Bragato, pod katero podružnična šola sodi.

 

Dela se bodo izvajala terminsko usklajeno med šolo in izvajalcem, tako da bo pouk čim manj moten, otroci pa varni. Do konca avgusta bo tako obstoječi objekt na severovzhodnem delu ob telovadnici delno nadzidan. Tam bodo prostore dobile dve novi učilnici, knjižnica in sanitarije. Do njih bo vodilo stopnišče, ki bo umeščeno v do sedaj odprt atrij, ki ga bodo v ta namen delno pozidali. Poleg tega bodo v pritličju znotraj širšega dela hodnika na novo urejene še sanitarije za gibalno ovirane osebe.

Manjši posegi so načrtovani tudi na jugovzhodnem delu objekta, kjer se bo ukinil strojnica in prostor za deponijo. S pridobitvijo tega prostora bo v kurilnici urejena delavnica za hišnika oziroma vzdrževalca. V delavnici bo dodan podest in kovinske stopnice za lažji dostop do pomožnih prostorov za hrambo raznih rekvizitov. Na južni strani bo šola dobila novo zbornico in dva prostora - kabineta za pogovor s starši. Za potrebe učiteljev bodo urejene sanitarije z ločenim prostorom za čistila. Objekt šole bo priključen na kotlovnico ob telovadnici. Dimnik v strojnici bodo porušili, ker ne bo več služil svojemu namenu.

 

Sočasna energetsko učinkovita sanacija šole

 

Terminsko usklajeno se bo s to naložbo izvajala tudi energetsko učinkovita sanacija POŠ Vrtojba za katerega je Goriška lokalna energetska agencija GOLEA, kot izvajalska agencija, 17. februarja 2014 že objavila javno povabilo za oddajo ponudb za izvedbo javnega naročila »Energetska sanacija objektov v sklopu projekta OVE v primorskih občinah« med katere sodi tudi POŠ Vrtojba.


Predmet te operacije zajema sanacijo objekta v skupni izmeri površine 1.598,9 m2. Investicija so bo izvajala v okviru projekta »Obnovljivi viri v Primorskih občinah« v okviru slovensko-švicarskega sporazuma – sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni Evropski uniji. Z donacijo Švicarskega prispevka bo občina prejela 101.953,25 EUR nepovratnih sredstev. Ocenjena vrednost naložbe znaša 146.332,90 EUR. 

Povezave

Načrt

Oglejte si tudi