Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Objavljen razpis za zagonske subvencije za nova podjetja P2A 2013

Slovenski podjetniški sklad je 15. marca 2013 objavil v Uradnem listu RS št. 22/2013 in na spletni strani javni razpis subvencij za zagon podjetij - P2A 2013 (tukaj). Nepovratna sredstva, ki jih zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so  namenjena spodbujanju ustanovitve in zagona inovativno naravnanih podjetij s potencialom hitre rasti in razvoja.


Namen razpisa je spodbuditi uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme. Pričakovan rezultat razpisa je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, komercializacije novih proizvodov in storitev.


Z razpisom Slovenski podjetniški sklad podpira skupino perspektivnih podjetij, ki se nahajajo v najbolj občutljivi razvojni fazi. Še posebej je razpis namenjen podjetjem, za katere je značilna visoka vsebnost znanja, potencial hitre rasti, izobrazba in ekspertno znanje zaposlenih, višja dodana vrednost na zaposlenega in nastop v globalni tržni niši.


Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so se registrirala med 1. januarjem 2012 in 28. februarjem 2013 (upošteva se datum registracije podjetja na Sodišču). Inovativna podjetja odlikujejo podjetni timi, specializirana ekspertna znanja, visoka vsebnost znanja v proizvodih in storitvah, potencial hitre rasti in nastop v globalni tržni niši.

 

Upravičeni stroški so vsi zagonski stroški, ki so namenjeni razvoju podjetja in uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme.

 

Maksimalna višina subvencije iz ciljne skupine P2A je 20.000 EUR.

 

 

Program mentoriranja


V 1. razvojnem obdobju bodo morali upravičenci do 31. decembra 2013 izbrati enega izmed organiziranih programov mentoriranja oziroma si sami poiskati in izbrati ustreznega mentorja. Namen tovrstne oblike sodelovanja je prepoznavnost lastne pomanjkljivosti v zastavljenemu poslovnem modelu in odprava le-teh v času sofinanciranja s strani SPS-a.

 

Svetovalci v Primorskem tehnološkem parku vam brezplačno svetujejo pri pripravi vloge na razpis.

Poklicite na telefonsko št. 05 393 24 53.

Oglejte si tudi