Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Pridobite znanje s področja zeliščarstva

Zdravilne rastline so ljudje koristili že od nekdaj. Njihova uporaba se je ohranila vse do danes, ko se ljudje še vedno radi obračamo k njej, bodisi po pomoč, uteho ali zgolj sprostitev. Zelišča pa ne rasejo samo prosto v naravi. Veliko jih lahko sami vzgojimo doma. V ta namen Ljudska univerza Ajdovščina vabi v soboto, 20. aprila 2013, ob 9. uri  na predavanje Pridelovanje sadilnega materiala in zelišč v zavarovanem prostoru. Predavanje je del 90 urnega usposabljanja za zeliščarja, ki omogoča, da z opravljenim izpitom pridobite NPK ZELIŠČAR. Lahko se udeležite posameznega predavanja - še vedno pa je čas, da se vključite tudi v  celotno usposabljanje, ki začne v maju.

 

Prvo srečanje bo zajelo teme kot so oblike zavarovanih prostorov, razmnoževanje zelišč in pripomočki, izračun količine semen in sadik za zasaditev določene površine zeliščnega vrta, ustrezni substrati za pridelavo, gnojila, sajenje, oskrba zelišč, najpogostejše bolezni, škodljivci in varstvo zelišč pred boleznimi.

 

Izobraževanje vodijo različni predavatelji, med njimi Nataša Ferant, magistra bioloških znanosti, ki je vodja na področju zdravilnih in aromatičnih rastlin v Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu.

 

Predavanje bo potekalo v Mladinskem hotelu Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61 a, prostori PUM v 1. nadstropju. Več informacij o predavanju in celotnem izobraževalnem programu pa lahko dobite na tel. št. 05 36 64 750, 041 437 785, ali na e-naslovu helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

Oglejte si tudi