Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 09.12.2016

pretežno oblačno
Ponoči bo deloma jasno. Ponekod po nižinah ter ob morju bo megleno. V višje ležečih krajih se bo krepil zahodni veter, ki pa bo le redkokje segel do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 4 stopinje C.
-4°C | 9°C
sobota, 10.12.2016
-6°C | 10°C
nedelja, 11.12.2016
-2°C | 9°C
ponedeljek, 12.12.2016
4°C | 13°C
torek, 13.12.2016
-2°C | 9°C
Opozorila
Četrtek, 8.12.2016 ob 19h
Dodatnega opozorila ni.
-4°C
9°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Najboljša hrana za danes in jutri


DRUŠTVA, KMETIJSTVO

| |
20.03.2012      18:50
A A

Najboljša hrana za danes in jutri


Se zavedamo pomena naravnega pridelovanja hrane tudi v lastnem vrtu?


Obrezovanje sadnega drevja (Foto: Breda Medvešček)
Obrezovanje sadnega drevja (Foto: Breda Medvešček)
Deli:

Biodinamika je metoda pridelave hrane na način, ki ohranja rodovitnost zemlje in jo v največji meri izboljšuje; je metoda, ki omogoča pridelovanje najbolj kvalitetne zdrave hrane, takšne, ki ni le zdrava, ampak tudi zdravilna. Biodinamični pridelavi (ta je v svetu veliko bolj cenjena in tudi razširjena kot pri nas) upravičeno priznavajo, da je nadgradnja ekološkega načina pridelovanja. Posebnost biodinamike je v uporabi izključno naravnih, razgradljivih snovi v vseh postopkih in fazah obdelave.

Več o dejstvih pridelovanja hrane po metodi biodinamike si preberite v prispevku Brede Medvešček iz Društva Ajda v pomladni številki Glasila Občine Šempeter-Vrtojba.





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Šempeter-Vrtojba!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.