Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Goriški vrtovi vabijo kupce in proizvajalce

Kljub temu, da se projekt Goriški vrtovi počasi zaključuje, le-ti še vedno vabijo tako kupce kot proizvajalce k nadaljnjemu povezovanju. Čezmejni skupni trg kmetijskih pridelkov, kjer na mizo neposredno z vrta dobite svežo sezonsko domačo hrano, se bo namreč le tako tudi v nadaljevanju razvijal dalje. 


Projekt OGV – Orti Goriziani - Goriški vrtovi je namenjen povečanju čezmejne konkurenčnosti z razvojem povezave trga lokalnih kmetijskih pridelkov, kupcev ter storitev dobave blaga. Cilj projekta je promocija kakovostnih pridelkov lokalnih ponudnikov in povečanje potrošnje lokalno pridelane hrane. Poleg razvoja skupnih aktivnosti, povezanih s pridelavo, distribucijo in prodajo kmetijskih pridelkov in izdelkov pa projektni partnerji ciljajo tudi na vzpostavitev spletne skupnosti, ki bo povezala male pridelovalce v obsegu 50 kilometrov s potrošniki, iz urbanega območja Gorice (IT), Nove Gorice in Šempetra-Vrtojbe. Trenutno lahko kupci kupujejo pri okoli 49-ih ponudnikih oziroma kmetijah, ki prodajajo domače sadje in zelenjavo. Do konca leta jih bo vsaj 60, so prepričani partnerji na obeh straneh meje.

 

Kmete in kupce povezuje tako povezuje virtualna tržnica www.ortigoriziani.eu, kjer dobrote na omenjenem območju kupci naročijo in brez posrednikov enkrat tedensko prevzamejo naročeno blago na odkupnem mestu v Štandrežu na italijanski strani meje Zadruga Arcobaleno, Via San Michele 42, Gorizia/Gorica. Plačilo je v gotovini. Kmalu bodo čezmejni projekt, ki ga je s pol milijona evrov podprla Evropska unija, nadgradili - zelenjavo in sadje bodo dostavljali tudi na dom.

 

Če želite preizkusiti ponudbo lokalne hrane in drugih domačih izdelkov, vabljeni na spletno stran www.ortigoriziani.eu, kjer boste v ponudbi tržnice našli od sveže zelenjave in sadja do predelane zelenjave in sadja pa vina, sira, suhomesnatih izdelkov, zelišč, izdelkov za dobro počutje ipd.

 

Če pa ste ponudnik, ki ga za zanima sodelovanje in bi radi tudi vi prodajali preko portala Goriški vrtovi, pokličite na 05 307 40 40 ali 040 288 097 ali pišite na info@planota.si. Z veseljem vam bodo svetovali in vam pomagali.

Oglejte si tudi