Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Začenja se izdelava celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba

V sredo, 1. junija, je župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, skupaj s Cvetoslavom Gregorcem, direktorjem OMEGA consult d.o.o. iz Ljubljane, podpisal pogodbo za izdelavo Celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba. Izvajalec bo za naročnika izdelal celostno prometno strategijo Občine Šempeter-Vrtojba v skladu s smernicami za pripravo celostne prometne strategije, zahtevami ministrstva za infrastrukturo in projektno nalogo.

Namen projekta »Celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba« (CPS), ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je celostno načrtovanje prometa, ki izhaja iz izkušenj dobrih praks mnogih evropskih mest, ki uresničujejo pristop, kjer so središče načrtovanja ljudje in višja kakovost bivanja. CPS bo prispevala k razvoju urbane mobilnosti in s tem k izboljšanju kakovosti zraka v mestih ter k boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih in povečanju prometne varnosti. Oblikovanje in začetek izvajanja Strategije z vsemi spremljevalnimi aktivnostmi traja leto dni. V okviru CPS bodo potekale tudi aktivnosti v času Evropskega tedna mobilnosti, ki je vsako leto med 16. in 22. septembrom.
Vrednost pogodbeno dogovorjenih storitev znaša z vključenim DDV 27.930,00 EUR.

Projekt je sofinanciran v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostna os št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostna naložba št. 4.4: Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi, specifični cilj: Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.

Oglejte si tudi