Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Za EZTS GO odobrenih 10 mio evrov evropskih sredstev

Z veseljem sporočamo, da je EZTS GO,  Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje za čezmejno povezovanje Nove Gorice, Šempetra-Vrtojbe in Gorice, s strani partnerskega programa za čezmejno sodelovanje Slovenija - Italija dobilo odobrenih 10 mio evrov evropskih sredstev za prvo programsko obdobje. Gre za zgodovinski korak k sodelovanju naših treh mest, saj bo s tem denarjem združenje dobilo dovolj sredstev za nov zagon obmejnih občin.

 

Posebno pozornost bo EZTS GO v prvem finančnem obdobju posvetili turističnemu razvoju območja ob reki Soči, kjer bodo zgradili novo športno - rekreativno infrastrukturo in jo povezali z že obstoječo. Na ta način bodo zaokrožili turistično in rekreativno ponudbo ob Soči, s čemer bo omogočen zagon športnega turizma ter ustvarjena nova delovna mesta.

 

Drugo pomembno področje je tesnejše povezovanje Italije in Slovenije na področju zdravstvene in socialne oskrbe. Poleg urejanja skupne porodniške storitve, bo urejena tudi posebno ambulanto za predporodno obravnavo in center za naravno rojevanje. Spodbudili bodo povezovanje na področju duševnega zdravja in preko skupne službe pomagali občanom z obeh strani meje pri urejanju administrativnih postopkov na področju zdravstva in sociale.

Oglejte si tudi