Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Vabilo v delovno skupino za izdelavo Celostne prometne strategije Občine Šempeter-Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba je ena izmed 63 slovenskih občin, ki so se odločile v letih 2016 in 2017 izdelati Celostno prometno strategijo (CPS). Gre za pomemben strateški dokument za trajnostno načrtovanje prometa in celostnega urejanja in upravljanja prometa; potniškega in blagovnega, javnega in zasebnega, motoriziranega in nemotoriziranega ter dinamičnega in statičnega. Pri tem upošteva, vključuje in dopolnjuje obstoječe strateške dokumente mesta, občine in regije ter nadgrajuje trenutne načrtovalske prakse. Gre za ključen element novega pristopa k načrtovanju prometa, ki obstoječe metode dopolnjuje z načeli vključevanja in sodelovanja ter skuša doseči večjo kakovost bivalnega, delovnega, prostočasnega in gospodarskega okolja za zdajšnje in prihodnje generacije. Prizadeva si rešiti izzive povezane s prometom, s čimer pomaga uresničiti razvojne potenciale.

 

S CPS bomo postavili temelje za vzpostavitev še bolj trajnostnega prometnega sistema v Občini Šempeter-Vrtojba, ki bo zagotavljal dostopnost delovnih mest in storitev, izboljšal prometno varnost, zmanjšal zastoje, onesnaževanje, emisije toplogrednih plinov in porabo energije, zmanjšal stroške, povezane s prometom, ter izboljšal privlačnost in kakovost življenjskega prostora (mestnega in ruralnega okolja) in povečal možnosti lokalnih skupnosti za uspešen razvoj. S pripravo CPS in njenim doslednim izvajanjem bo Občina Šempeter-Vrtojba nadaljevala po poti trajnostne mobilnosti, kar je ena od prioritet Evropske unije. S tem namenom je pripravo strategije tudi finančno podprla.

 

Pri izdelavi Celostne prometne strategije nam pomagajo strokovnjaki iz podjetja OMEGA consult d.o.o., Gregorčičeva ulica 7, 1000 Ljubljana in Urbis d.o.o., Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor. Izdelava CPS bo potekala v več fazah in bo temeljila na načelih vključevanja, sodelovanja in vrednotenja. Zato je zelo pomembno, da s svojimi bogatimi izkušnjami sodelujete tudi vi.

 

Vabimo vas, da se pridružite delovni skupini za izdelavo CPS, katera vključuje predstavnike občine Šempeter-Vrtojba in projektno skupino izdelovalca OMEGA consult d.o.o. Ljubljana in Urbis, d.o.o.. Člani delovne skupine bomo sodelovali v vseh fazah projekta skozi sodelovanje za posamezna področja na delavnicah, terenskih ogledih in javnih razpravah. Rok za izdelavo strategije je junij 2017.

 

Hkrati vas vabimo na 1. javno razpravo glede izdelave CPS, ki se bo odvila v torek, 20. septembra 2016, ob 18. uri v sejni dvorani Občine Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a.

 

Več o projektu si lahko preberete na občinski spletni strani.

 

Informacijo glede vaše pripravljenosti sodelovanja v delovni skupini in morebitna vprašanja nam posredujte do ponedeljka, 12. septembra 2016, na e-naslov CPS.sempeter_vrtojba@omegaconsult.si.

Oglejte si tudi