Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo projekta ureditve mestnega središča v Šempetru pri Gorici – 3. faza

V ponedeljek, 30. septembra 2013, sta mag. Milan Turk, župan Občine Šempeter-Vrtojba in Kristjan Mugerli, direktor Cestnega podjetja Gorica, družbe za vzdrževanje in gradnjo cest iz Nove Gorice podpisala pogodbo za izvedbo projekta ureditve mestnega središča v Šempetru pri Gorici – 3. faza.

 

S tem se bo začela planirana investicija nadaljevanja urejanja mestnega središča v Šempetru pri Gorici, sofinancirana z nepovratnimi evropskimi sredstvi v višini 386.427,74 € iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014. Vrednost del po tej pogodbi znaša 822.411,77 EUR, celotna vrednost naložbe pa znaša 946.144,34 EUR.

 

Kaj zajema projekt

 

Projekt zajema ureditev cest in ulic, ki so navezane na Trg Ivana Roba, ter se osredotoča na prenovo in ureditev kanalizacije, javne razsvetljave, preplastitev cestišč, kolesarskih poti, pločnikov in urbano opremo. Predmet ureditve bodo: ureditev enosmerne ceste na cestnem odseku Vrtojbenske ceste B1 do B13, izgradnja enosmerne ceste na cestnem odseku Vrtojbenske ceste C2 do C9, ureditev dela Ceste Prekomorskih brigad in dela Ulice Padlih borcev ter izgradnja dvosmerne kolesarske steze med Ulico Goriške fronte in Ulico Padlih borcev.

 

Kaj je bilo narejenega do sedaj

 

V letu 2003 je bil razpisan natečaj za urbanistično in arhitektonsko oblikovanje mestnega središča v Šempetru pri Gorici. Izbrane natečajne rešitve so bile javno razgrnjene, tako da so imeli občani možnost dajanja pripomb na prikazano ureditev. Na osnovi izbrane rešitve je v marcu leta 2005 Občinski svet Občine Šempeter-Vrtojba sprejel Odlok o ureditvenem načrtu – Mestno središče v Šempetru (Uradni list RS št. 52/2005).


V 1. fazi je Občina že uredila cesto in komunalno infrastrukturo na Cesti Prekomorskih brigad na odseku A5 do A18.

 

2. faza ureditve mestnega središča Šempeter pri Gorici, ki je bila zaključena jeseni 2011, pa je zajemala ureditev mestnega središča oz. Trga Ivana Roba in ureditev pripadajoče komunalne infrastrukture, kolesarskih poti, pločnikov z rampami za invalide in peš cone na pretežnem delu trga, ureditev Ulice Padlih borcev, preplastitev ter ureditev peš in kolesarskih poti na povezovalni cesti med Cesto Prekomorskih brigad in Trgom Ivana roba, Cesti Goriške fronte in delu poti do Coroninijevega dvorca ter izvedbo sanacije cerkvenega zidu in cerkvenega stopnišča.

Oglejte si tudi