Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Nepovratna sredstva za energetsko sanacijo POŠ Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba pripravlja energetsko sanacijo Podružnične osnovne šole Vrtojba, za katero je pridobila nepovratna sredstva iz dveh virov.

 

V okviru projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, sofinanciranega iz sredstev Švicarskega prispevka v okviru Slovensko-švicarskega programa sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni Evropski uniji, ki ga kot izvajalska agencija za primorske občine koordinira Goriška lokalna energetska agencija (GOLEA), bo potekala rekonstrukcija dotrajane fasade, zamenjano bo stavbno pohištvo, obnovljena pa bo tudi dotrajana streha POŠ Vrtojba. Celotna vrednost investicije znaša 119.945 , od tega je donacija Švicarskega prispevka 85 % oz. 101.953 €. Sanacija šole bo potekala v letu 2014, predviden je 75 % prihranek energije, kar letno znaša 17.319 €.

 

Prav v teh dneh pa nas je razveselila novica, da je bila uspešna tudi prijava, ki jo je pripravila GOLEA, na "Javni razpis za sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti". Iz tega naslova je Občina pridobila nepovratna sredstva za izolacijo fasade in strehe ter zamenjavo kritine in vseh zunanjih oken ter vrat na šolski telovadnici. Ocenjena vrednost investicije znaša 293.629,81 €, od tega znašajo nepovratna sredstva 198.072,53 €, in sicer iz EU Kohezijskega sklada, Operativni program razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, šesta razvojna prioriteta "Trajnostna raba energije" prva prednostna usmeritev "Energetska sanacija javnih stavb". Sanacija telovadnice bo potekala v letu 2015 in predviden je 76 % prihranek energije, kar letno znaša 10.000 €.

 

Sanacije bodo posebej veseli učenci, učitelji in drugi uporabniki, saj bodo učilnice toplejše, šola bo imela nov izgled in tudi v mrzlih zimskih dneh bo telovadnica ogreta do normalne sobne temperature.

Povezave

www.golea.si

Oglejte si tudi