Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Javna razgrnitev osnutka državnega prostorskega načrta za rekonstrukcijo prenosnih plinovodov M3, M3B, R31, R32 in R34

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor in Direktorat za energijo z javnim naznanilom obveščata javnost o javni razgrnitvi osnutka državnega prostorskega načrta za rekonstrukcijo prenosnih plinovodov M3, M3B, R31, R32 in R34 ter vloge za pridobitev okoljevarstvenega soglasja, poročila o vplivih na okolje in osnutka odločitve o okoljevarstvenem soglasju.

 

Rekonstrukcija prenosnih plinovodov M3, M3B, R31A, R32 in R34 je potrebna zaradi zagotavljanja nemotene oskrbe široke potrošnje na območju Slovenije in omogočanja dvosmerne povezave italijanskega prenosnega omrežja z avstrijskim in hrvaškim omrežjem preko ozemlja Slovenije.

 

Z državnim prostorskim načrtom se načrtuje rekonstrukcija obstoječih prenosnih plinovodov M3, M3B, R31A, R32 in R34, ki potekajo od KP Ajdovščina do MMRP Šempeter – Nova Gorica in naprej do slovensko – italijanske meje pri naselju Miren, v skupni dolžini približno 31,4 km.


Predmet rekonstrukcije je plinovodna cev, enakega premera kot obstoječa, v kateri se najvišji delovni tlak dvigne na načrtovani tlak do vključno 100 bar. Obstoječi prenosni plinovodi M3, M3B, R31A, R32 in R34 ne zadostujejo dvigu tlaka do 100 bar, zato se opustijo.

Javna razgrnitev bo potekala od 1. do 30. septembra 2014:

  • na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Direktoratu za prostor, Tržaška 19a, Ljubljana,
  • v prostorih Občine Ajdovščina, Cesta 5. maja 6A, Ajdovščina,
  • v prostorih Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica,
  • v prostorih Občine Renče-Vogrsko, Bukovica 43, Voljčja Draga,
  • v prostorih Občine Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3A, Šempeter pri Gorici, 
  • v prostorih Občine Miren-Kostanjevica, Miren 137, Miren.

Javna obravnava bo v Občini Šempeter-Vrtojba potekala v četrtek, 4. septembra 2014, ob 17. uri v dvorani v 1. nadstropju Coroninijevega dvorca.

 

Celotno javno naznanilo in obrazec za pripombe sta v priponki.

Oglejte si tudi