Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Do konca februarja v javno razpravo dan predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o območjih in sedežih območnih policijskih postaj

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je v javno razpravo posredovalo Predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o območjih in sedežih območnih policijskih postaj, s katerim med drugim ukinja Policijsko postajo v Šempetru pri Gorici. Pripombe na objavljeni predlog lahko podate do 28. februarja 2014 na naslov gregor.novak@policija.si.

 

Spomnimo

 

Konec januarja, je vodstvo Policijske uprave Nova Gorica sporočilo, da je podalo predlog za začetek postopka za združitev Policijske postaje Nova Gorica in Policijske postaje Šempeter pri Gorici v »novo« Policijsko postajo Nova Gorica. Nova policijska postaja bi lahko tako začela z delom 1. aprila 2014, v objektu v Šempetru pa zaživela začasna policijska pisarna.  Na to novico so se odzvali župani občin Šempeter-Vrtojba Milan Turk, Miren-Kostanjevica Zlatko Marin Marušič in Renče-Vogrsko Aleš Bucik, katerih ozemlje pokriva Policijska postaja Šempeter pri Gorici. Omenjeno območje je namreč iz varnostnega vidika še toliko občutljivejše, saj predstavlja naravni prehod iz Italije v Slovenijo in naprej. Kljub zagotovilom direktorja Policijske uprave Nova Gorica Fabjana Kontestabila, da bo še naprej zagotavljeno učinkovito izvajanje nalog policije na območju dosedanjih policijskih postaj, so župani prepričani, da se bo z združitvijo omenjenih policijskih postaj raven zagotavljanja policijskega dela in s tem varnost občanov bistveno znižala. To so 5. februarja pojasnili tudi ministru za notranje zadeve, Gregorju Virantu, ki jim je tedaj obljubil, da bo o ukinitvi postaje še enkrat razmislil.

Oglejte si tudi