Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Nakup psa

V osnovi velja, da je odločitev o nabavi katerekoli hišne živali resna in odgovorna odločitev; vedeti moramo, kaj od živali lahko pričakujemo ter seveda, kaj ji mi lahko v danih pogojih nudimo.

 

Nikakor ni vseeno za katero pasmo psa se odločimo, nekateri so primernejši za stanovanje, spet drugi ne prenesejo toplih zaprtih prostorov, tretji so izrazito aktivni in zahtevajo pravega »športnega lastnika« četrti so pravi zapečkarji… skratka, na vse to in še več mora bodoči lastnik pomisliti pred nakupom psa, ki mu bo naslednjih deset ali več let delal družbo. Vsekakor pa si moramo pred nakupom postaviti nekaj vprašanj:

  • So moje družinske in ekonomske razmere take, da si lahko privoščim psa?
  • Ali imam živce za živahnega psa?
  • Bom časovno in kondicijsko zmogel vsak dan, ne glede na vreme, sprehajati psa?
  • Sem dovolj močan, da bom obvladal psa, ko bo odrasel tehtal deset kilogramov ali več?
  • Morda ne bo najlepši ali najpametnejši. Me to ne bo motilo? Ga bom imel rad takšnega , kot bo oz. ga bom naredil?
  • Ga ne bom odvrgel, ker v »prtljažniku ne bo prostora?

Če smo na vprašanja odgovorili pritrdilno in se o nakupu temeljito pogovorili tudi z ostalimi družinskimi člani, potem veselo v nakup in obilo veselja z novim članom družine.

 

Po nakupu pa se čimprej obrnite na člane  Kinološkega društva Zgornjesavinjske doline,s sedežem v Varpoljah,  kjer boste dobili vse potrebne informacije o vzgoji, prehrani  in šolanju  psa. Kontaktne  tel. štev.  051 436 607 ( Dominik) ali 041 324 367 (Ferdo).

 

Oglejte si tudi