Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo mlajši dečki deklice

Fužinarjevi mlajši dečki in deklice so na poletnem državnem prvenstvu na Ravnah osvojili ekipni naslov državnih podprvakov
Na bazenu Mestnega kopališča na Ravnah je v soboto, 25. in v nedeljo, 26. julija potekalo poletno državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. Tekmovanja se je udeležilo 252 plavalcev iz 19-ih slovenskih klubov. Fužinarjeve barve je zastopalo 19 mlajših dečkov in deklic. Z ekipnim duhom ter odličnim plavanjem so si priplavali skupinski naslov državnega podprvaka.

 

Med starejšimi letniki se je najbolje odrezala Metka Remic, saj si je priplavala tri posamične naslove državne prvakinje (200 in 400m prosto ter 50m delfin), štirikrat je bila druga ter enkrat tretja. Posamični naslov državnega prvaka na 100m prsno si je med mlajšimi dečki priplaval Klemen Mager. Osvojil pa je še  tri druga in dve tretji mesti.

 

Uspešno so nastopili tudi plavalci mlajšega letnika. Nija Gerdej je naslov državne podprvakinje v mlajšem letniku osvojila kar trikrat, trikrat je bila tretja. Ožbej Knez je na stopničko državnega podprvaka stopil dvakrat, trikrat je bil tretji. Dve tretji mesti je osvojila Julija Merkač, Hana Sekuti pa eno.

 

Odlično sta se odrezali tudi štafeti mlajših dečkov in deklic. Štafeta v postavi Klemen Mager, Jan Kokot, Anže Koroš, Ožbej Knez je osvojila eno drugo ter eno tretje mesto. Naslov državnih prvakinj na 4 x 50m mešano je osvojila štafeta v postavi Taja Kokošinek, Nija Gerdej, Metka Remic, Julija Merkač, štafeta na 4 x 50m prosto (Metka Remic, Julija Valenter Zdovc, Julija Merkač, Taja Kokošinek) pa je bila druga.

Čestitamo vsem plavalkam in plavalcem ter tudi staršem, ki so tudi tokrat pokazali ekipni duh ter z dobrim plavanjem in še boljšim navijanjem prispevali k ekipnemu drugemu mestu.

Oglejte si tudi