Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Zlate petice najboljšim učenkam in učencem

V Kulturnem centru Ravne na Koroškem je potekal svečani sprejem s slavnostno podelitvijo zlatih petic učenkam in učencem z OŠ Koroški jeklarji in OŠ Prežihovega Voranca, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh.

Zlate petice je mladim, marljivim, predvsem pa odličnim učenkam in učencem podelil župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, ki je vsem, ki so v devetih letih šolanja dosegali najboljši učni uspeh in si prislužili zlate petice, s ponosom izrekel čestitke ob izrednem učnem uspehu.

 

Čestital pa je tudi njihovim staršem, učiteljem ter ravnateljem šol, ki so prav tako doprinesli k odličnemu in izjemnemu uspehu na njihovi uspešni učni poti, ki so jo prehodili v devetih letih šolanja.

 

Uspeh namreč nikoli ne pride sam od sebe. Le-ta je vedno rezultat trdega dela in vztrajnosti in letos si je ta laskav naslov, biti devet let šolanja najboljši in dosegati najboljši rezultat, prislužilo kar dvaindvajset učencev in učenk.


Na OŠ Koroški jeklarji je zlate petice prejelo trinajst učenk in učencev dveh oddelkov in sicer: Ana Gregor, Vanessa Gruden, Alenka Knez, Jaka Slivnik, Ema Štern, Marija Štiker, Barbara Gostenčnik, Tjaša Petrovič, Nika Podvinski, Andraž Pustoslemšek, Anja Stojčič, Neža Strmčnik in Lana Svečko.

 

Na OŠ Prežihovega Voranca je zlate petice prejelo devet učenk in učencev tudi iz dveh oddelkov. Najboljši učni uspeh devetih let so dosegli Zala Kokol, Zala Vučko, Nuša Perše, Kaja Logar, Miha Breznik, Gregor Popič, Tanja Turičnik, Špela Živič, Miha Čevnik.

 

Poleg podelitve zlatih petic je župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen podelil še listno o priznanju Občine Ravne na Koroškem učencu Andražu Pustoslemšku. Listino je Andraž prijel: 'Za izjemen uspeh na tekmovanju iz logike in fizike, osvojitev naslova državnega prvaka na tekmovanju iz matematike, za izjemen posluh za kulturno – umetniško dejavnost ter za prispevek k promociji in ugledu občine v slovenskem prostoru.'

 

Kulturni program sta sooblikovala moderator Matjaž Homan ter skozi glasbo koroški duo Luka & Tomaž.

Oglejte si tudi