Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Prepoznavnost prežihovcev v lokalnem in širšem okolju

Načrtujem(o) izid elektronske knjige o našem mestu.
 

 

Kot učiteljica slovenščine, literarno-novinarskega krožka, izbirnih predmetov Šolsko novinarstvo in Literarni klub s svojimi učenci na OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem redno sodelujem na literarnih natečajih, ki jih razpišejo organizacije in društva iz lokalnega okolja ali na državni ravni. Udeležujemo se kulturnih prireditev v kraju in sproti obeležujemo utrip šolskega življenja na spletni strani šole (www.os-prezih.si), kjer najdete vso objavljeno gradivo in izdaje glasil Samorastnik.

 

Z učenci izbirnega predmeta smo sodelovali v projektu E-knjige, ki ga je razpisalo Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije, pod naslovom Stisni roko v pest (2010/2011). Naš rezultat, v katerem lahko preberete in prisluhnete zapisom ter posnetkom, je dostopen na spletni strani šole (http://www.os-prezih.si/index.php/projekti-in-dejavnosti/e-knjiga).

 

Prav tako smo avgusta 2012 izdali DVD-knjigo Po narečnih poteh šolskega novinarstva (avtorica: Vanja Benko; izposoja je možna v šolski knjižnici ali v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika).

 

Ob 120-letnici rojstva Prežiha, po katerem nosi ime naša šola, je jeseni 2013 izšla DVD-knjiga Prežih s prežihovci in v prežihovcih (avtorica: Vanja Benko). V njej so na 120 straneh zbrani literarni in likovni prispevki naših učencev, ki so nastali v zadnjih 20 letih. Vse je tematsko vezano na Prežiha in njegovo delo.

 

Spoštovane bralke in spoštovani bralci! Z učenci načrtujem izid elektronske knjige o našem mestu, o Ravnah na Koroškem. Dobrodošla bi bila pričevanja o pomembnih dogodkih, pripovedi o razvoju (na gospodarskem in negospodarskem področju), fotografsko gradivo, ki ga hranite, bi obogatilo zapisano in govorjeno besedo … Če nam pri tem zbiranju lahko kakor koli pomagate, se mi/nam, prosim, oglasite. (Lahko me poiščete na šoli ali mi pišete na elektronski naslov vanja.benko@gmail.com.) S skupnimi močmi ter z delitvijo dobrih misli in idej nam bo uspelo izpeljati zastavljeni projekt.

 

Zapisala: Vanja Benko

Oglejte si tudi