Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Taborniki na Strojno začarali v Disney-evo pravljico

Strojna velja za eno najlepših vasi na Koroškem, ki poleg lepe narave postreže tudi z izredno prijaznimi vaščani, ki toplo sprejmejo vsakega gosta. Taborniki so se v zadnjih letih izredno povezali s tem čudovitim okoljem, kar priča tudi o zdaj že tradicionalnih zimovanjih, katerega so tudi letos izpeljali za kar 81 otrok iz Raven na Koroškem in Slovenj Gradca.

Letošnje zimovanje je bilo nekaj posebnega, ne samo zaradi čudovitega okolja in rdeče niti v stilu Disney-evih pravljic, vendar tudi zaradi dejstva, da so otroci sami prispevali več kot 100 idej za program, kar je mladim vodnikom predstavljalo odlično izhodišče za pripravo nepozabljive avanture. Poleg vseh klasičnih taborniških aktivnosti, kot so orientacija, kurjenje ognja in peka hrenovk, grajenje zimskega bivaka, itd., je letos izstopal verjetno največji pustni karneval na Strojni - otroci so pripravili za vaščane risbe s posvetili, nato pa so obiskali osnovni šoli bližnje hiše ter vaščanom zapeli pesem ter podarili risbe.


Skozi celo zimovanje so otroke spremljali prizori in liki iz Disney-eve risanke Ledeno kraljestvo z Olafom na čelu, ki je znan po svojih besedah "Zdravo, jaz sem Olaf in rad imam topel objem". Taborniški vodniki upajo, da so otroci poleg avanture iz Disneyvanja odnesli tudi toplino v svojih srčkih ter da bodo širili prijateljstvo in ljubezen med svojimi bližnjimi še dolgo po pravljici na Strojni.

Oglejte si tudi