Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Mladi koroški gasilci uživali v družbi tabornikov

Da so otroci in mladina zelo pomembni za našo varnost in prihodnost se zavedajo tudi prostovoljna gasilska društva Mežiške doline. Iz tega razoga intenzivno vlagajo v podmadek ter skrbijo za njihovo motiviranost vključevanja v gasilske vrste. Pretekla sezona je za mlade koroške gasilce uspešna, saj so se celo sezono pridno pripravljali ter udeleževali gasilskih tekmovanj.

 

Vsako leto društva za svoje otroke in mladino kot nagrado za pridno delo skozi leto organizirajo zaključno akcijo, v sklopu katere želijo le-te še dodatno motivirati za prihajajočo sezono. V letošnjem letu je organizacijo dogodka prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo Kotlje, kateri so se odločili narediti korak naprej ter k sodelovanju pri izvedbi projekta povabili specialiste za delo z otroki in mladino – ravenske tabornike.

 

S skupnimi močmi so otrokom pričarali nepozabno dogodivščino – tridnevni tabor na Obretanovem, v kateri ni manjkalo gasilsko-taborniških izzivov, orientacijskih pohodov, velikih strateških iger ter prepevanja ob večernem ognju. Otroci so bili več kot navdušeni, tako taborniki kot gasilci pa so še posebej zadovoljni s prvim tovrstnim skupnim projektom, saj se zavedajo, da takšno sodelovanje in povezovanje prinaša obojestranske koristi.

 

Oglejte si tudi