Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Žur na Ravenskih dnevih

Ravne na Koroškem ali Guštanj po starinsko je mesto s turistično tradicijo že iz 19. stoletja, ko so na tri kilometre oddaljenem vrelcu v Kotljah začele obratovati »toplice za bolne na želodcu in mehurju, nahodne in malokrvne«. Danes ta občina nudi številne kulturne, športno-rekreacijske dejavnosti ter turistične kmetije. Ker ta teden od srede in vse do nedelje potekajo XIII. Ravenski dnevi, bo mesto polno dogajanja.

Zjutraj si oglejte kulturne znamenitosti Raven. V urbanem okolju Raven na Koroškem si lahko ogledate jeklene skulpture Forma vive. To so enkratne umetnine, ki so nastale v okviru mednarodnih kiparskih simpozijev, kjer je kar 30 kiparjev z vsega sveta izdelalo jeklene in železne umetnosti.

 

Ob 10:00 vam bo že verjetno malce toplo, zato se osvežite v mestnem kopališču. V sklopu Ravenskih dnevov bodo imeli otroci do 15. leta cel teden med 10. in 15. uro na voljo brezplačno kopanje. Po kopanju bo za najmlajše poskrbljeno še s karaokami in Vilinin diskom v sredo ob 17:00. Od četrtka do sobote ob 10:00 pa bodo lahko v Spin baru z Vilino ustvarjali v kreativnih delavnicah.

 

Dnevi bodo v veliki meri namenjeni najmlajšim, otrokom in malo starejši mladini, saj bodo lahko aktivni s športnim animatorjem v programu »Hura prosti čas« Zveze športnih društev Ravne. Uživali pa bodo lahko tudi ob igrah z žogo v okolici športnega centra. Športno bo nadaljevala še Rokometna šola Ravne s svojo predstavitvijo. Potekal pa bo tudi Zumba Summer Fest Party z Ines. Predstavila se bosta tudi ameriški nogomet in RAVNE BOWL.

 

Vi se lahko v četrtek sprehodite po tradicionalnem Avguštinovem sejmu, kjer bodo prodajali številne izdelke domače in umetnostne obrti ter kmečke dobrote. V Gostilni Lečnik pa bodo spekli vola in poskrbeli za glasbeno vzdušje z Glasbenim direndajem, harmonikarskim orkestrom, Mladimi srci in Primorskimi fanti.

 

Še posebej zanimivo bo v Grajskem parku, ki bo v znamenju Bachovih cvetnih plesov ter sproščanja z gongom. Skupina prostovoljk napoveduje nov dogodek, imenovan Bosa pojdiva v to noč. Grajski park bo gostil odlično zasedbo FaušDur Band, ki se ji bo pridružil Uroš Perić. V grajskem vrtu pa bo v organizaciji Mladinskega sveta Ravne tudi kino na prostem

 

Osrednji prireditveni prostor v šotoru na Ravnah bo od četrtka do nedelje ob 19:00 gostil odlične glasbene skupine. Oder bodo v četrtek zavzeli domačini Nou Nejm band ter Pop design, v petek bodo sledili Rock partyzani, Milan Kamnik & Aubetn band ter odlična pevka Danijela. V soboto na oder prihajajo še pevec Pero Lovšin in Coverlover ter skupina Tabu. Za izbrane okuse se bo odvrtela tudi DJ Club Arena, oder z elektronsko glasbo, ki bo navduševal predvsem mlade. V »Guštanjsko nedeljo« pa bodo ob 15:00 nastopili Korošk Korenjaki, ansambla Saša Avsenika in Štirih kovačev.

 

V soboto ob 10:00 pa se lahko pridružite Koroškemu domoljubnemu društvu Franca Malgaja, ki se bo podal na pohod po Malgajevi poti.

 

Vse to in še veliko več vas čaka na XIII. Ravenjskih dneh. Celoten program si lahko ogledate v predstavitvenem letaku. Skratka dogajanja ne bo zmanjkalo.

Oglejte si tudi