Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

ZELENO OKNO – TURIZEM ZA VSE

Občina Ravne na Koroškem se je ob svetovnem dnevu turizma skupaj s TIC Ravne aktivno vključila v vseslovensko akcijo Turistične zveze Slovenije z naslovom ZELENO OKNO. V ta namen smo v Grajskem parku postavili simbolno okno s pogledom na grajski park, ki je zasajen povsem naravno. V ljudeh vzbuja občutek sproščenosti in enostavnosti, prepletajo ga številne sprehajalne poti, na tihih kotičkih pa so postavljene klopi za oddih. Predstavlja estetski okras mesta, priljubljen kraj za vsakodnevni oddih in sprostitev ter lepa zelena pljuča Mežiške doline. Zaradi enkratnega občutka njegovih oblikovalcev za estetiko in naravno ubranost pritegne park tudi obiskovalce od drugod.

 

Simbolna postavitev okna je pomenila hkrati tudi vabilo obiskovalcem, da so si ogledali še druge naravne in kulturne bisere mesta in občine Ravne na Koroškem.

 

Svetovni dan turizma smo v  grajskem parku v bližini pitnika, kjer smo lahko skozi simbolično zeleno okno kukali, gledali in skozenj celo vstopili in tudi videli, kaj vse imamo doma, obeležili s podelitvijo številnih zloženk, prospektov in katalogov, ki so mimoidoče čakali skupaj z odličnim melisinim sokom, jabolki in domačimi metrskimi keksi, ki so jih pripravili v Koroškem medgeneracijskem centru in Kavarni plus.

 

Obiskovalci Zelenega okna so se z zanimanjem ustavljali, pogledali propagandni material, jemali zloženke v roke, jih listali in jih tudi odnesli s seboj.

 

Oglejte si tudi