Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Z meditacijo in jogo do zdravja, Dr. Dejan Dinevski

Dr. Dejan Dinevski je profesor na Medicinski in Pedagoški fakulteti, kjer je uvedel tudi predmet Joga v športu. Je predsednik Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor in že 26 let poučuje jogo in meditacijo.

Na srečanju Večer v živo, ki je potekalo v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, je  pojasnil, kako joga z enostavnimi in učinkovitimi vajami prinaša dobrobit vsem ljudem ne glede na življenjski nazor, leta ali zdravstveno stanje.

Nazorno je predstavil, kako meditacija nevtralizira stres in prebudi notranjo vitalnost. Argumente je podkrepil z modernimi znanstvenimi dognanji o učinkih meditacije na telo, psiho in življenje človeka. Spregovoril je tudi o tem, ali lahko najdemo popoln notranji mir, transcendenco in svobodo.

Polna dvorana Kulturnega centra je pričala o zanimivem predavanju dr. Dinevskega o jogi, meditaciji,  harmoniziranju, jogi v vsakdanjem življenju. Na srečanju Večer v živo je dr. Dinevski predstavil tudi  enostavne in učinkovite vaje, s katerimi si je mogoče pomagati pred vsakodnevnim stresom. Harmoniziranje zdravja in sprostitev je namreč mogoče doseči tudi z meditacijo, je povedal predavatelj. Joga ni le telovadba, predvsem ima zelo pomembne učinke na duševnost. 

Oglejte si tudi