Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

VIII. POKAL GUŠTANJ 2016

Minuli vikend je na Ravnah na Koroškem v organizaciji Judo kluba Ravne potekal tradicionalni, letos že osmi, POKAL GUŠTANJ.

 

To leto je v Športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca v starostnih skupinah U12, U14 in U16 nastopilo 220 tekmovalcev iz 32 klubov osmih držav: Bosne, Črne gore, Hrvaške, Italije, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Slovenije.

 

Pokal Guštanj je med največjimi turnirji mladih v Sloveniji. Tokratni turnir je bil tudi državno prvenstvo, ki šteje za posamično in klubsko razvrstitev ob koncu tekmovalnega leta.

 

Otvoritve turnirja se je udeležil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Judo zveze Slovenije Bogdan Gabrovec. Prireditvi je prisostvoval tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Oba sta pozdravila in nagovorila tekmovalke in tekmovalce, njihove trenerje, sodnike ter ostalo občinstvo.


V letošnjem letu je potekalo tudi prvo tekmovanje za fante U18 "BITKA TALENTOV" v 5 težnostnih kategorijah (66 kg, 73 kg, 81 kg, 90 kg, +90 kg) za denarne nagrade.


Po končanem tekmovanju so na Ravnah potekale tridnevne priprave pod vodstvom glavnega trenerja moške selekcije Slovenije Grege Broda.


»Radi bi se iskreno zahvalili vsem tekmovalcem, bivšim tekmovalcem, staršem, sponzorjem oz. donatorjem ter ostalim, ki so pomagali pri organizaciji tekmovanja. Brez njih bi bilo tekmovanje sila težko izpeljati. Hvala za pomoč!« so še dodali predstavniki Judo kluba Ravne. 

Oglejte si tudi