Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Vid Jamnik & Eddie Luis’ Jazz Passengers

KMKC Kompleks Ravne na Koroškem je po dolgem času gostil na odru našega najboljšega mladega vibrafonista Vida Jamnika. Vibrafonista, ki s svojim delom pušča sledi tudi daleč izven meja Slovenije in vsekakor spada med najbolj talentirane mlade glasbenike v tem delu Evrope. V svoji mladi karieri je sodeloval že s številnimi zvenečimi imeni jazza. Ima diplomo Deželnega konservatorija za glasbo v Celovcu ter trenutno študira na priznani šoli Berklee College of Music v Bostonu.

 

Koncert je bil resnična poslastica za ljubitelje swinga, s programom, posvečenim enemu največjih vibrafonistov vseh časov - Lionelu Hamptonu in njegovemu sodobniku Bennyu Goodmanu.  

 

Narodno zelo mešana zasedba je prvič skupaj koncertirala leta 2013. Navdušujoč odziv občinstva jih je prepričal, da je s projektom vredno nadaljevati tudi v prihodnje. Koncert na Ravnah je del njihove zimske turneje, skok na Ravne pa je za Vida Jamnika priložnost, da izjemne glasbenike predstavi tudi domačemu občinstvu.

 

5. koncert Jazz abonmaja pod naslovom Vid Jamnik & Eddie Luis’ Jazz Passengers - You’ve got that swing je tako na odru gostil mešano zasedbo vrhunskih glasbenikov: vibrafonista Vida Jamnika, Eddie Luisa, ki je žarel na kontrabasu, klarinet je igral Miloš Milojević, klavir Matyas Bartha, bobne pa Oleg Markov. 

Oglejte si tudi