Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Velik uspeh ravenskih športnikov na Nizozemskem

Med 24. in 29. junijem 2015 so v Alkmaarju na Nizozemskem potekale 49. Mednarodne igre šolarjev (ICG – International Children's Games), na katerih so sodelovale tudi ekipe iz Slovenije.

 

Mednarodne igre šolarjev, katerih ustanovitelji smo bili Slovenci leta 1968 v Celju, so priznane s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja in predstavljajo "olimpijske igre" mladih. Na igrah lahko sodelujejo otroci med 12. in 15. letom starosti, tekmujejo pa v naslednjih športih: atletiki, plavanju, tenisu, nogometu, odbojki, odbojki na mivki, golfu, judu in gimnastiki. Kar 1300 tekmovalcev iz več kot 80 mest iz vseh celin sveta se je pomerilo v devetih športih, najštevilčnejša udeležba pa je bila, kot vedno, pri atletiki.

 

Občino Ravne na Koroškem so zastopali atleti Koroškega atletskega kluba in ravenski judoisti.

V teku na 800 metrov je blestela Ana Štern, ki je osvojila srebrno medaljo (2:20.76), odlično je nastopila tudi Urška Dretnik, ki je v finalnem teku s časom 2:22.61 pristala na petem mestu. Omeniti velja še, da sta se dekleti do končnega uspeha prebili skozi dva kvalifikacijska in končni finalni tek, vse to v treh zaporednih dneh.

 

Tudi ostali mladi atleti so dosegli spodbudne rezultate – sicer se niso prebili do finalnih bojev, a so nabirali predragocene mednarodne izkušnje za prihodnja tekmovanja.

 

Atletski del ekipe so sestavljali Ana Štern, Urška Dretnik, Ana Mlinar, Ana Verbovšek, Iza Navodnik, Hana Navodnik, Tilen Maček, Rok Ažnoh in trener Robi Brezovnik.

 

Čestitke tudi ravenskim judoistom za osvojeni kolajni. Zelo uspešno je nastopil Matej Anželak, saj je osvojil 5 zmag v kategoriji do 50 kg in si s tem prislužil tudi zlato medaljo. Tretje mesto je v najlažji kategoriji do 40 kg osvojil Tadej Podjaveršek. Klemen Krivec je v kategoriji do 60 kg zabeležil eno zmago in dva poraza. Čestitke vsem trem in trenerju Jaki Francu za uspešno vodenje.

 

Vodja ekipe, ki je zastopala ravensko občino na Nizozemskem, je bila Milena Zagernik. »Čestitke vsem, ne samo za rezultate, ampak tudi za vzorno in športno vedenje v času, ki smo ga preživeli na Nizozemskem,« so še dodali spremljevalci. 

Oglejte si tudi