Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

V tednu za naše zdravje v Občini Ravne na Koroškem - april 2017

Tudi letos na Ravnah potekajo številne dejavnosti namenjene skrbi za naše zdravje. Program aktivnosti ob TEDNU ZDRAVJA poteka že vse od ponedeljka, 3. aprila, in se je odvijal vse do sobote, 8. aprila 2017, z obilico različnih tem, kjer je vsak lahko našel kaj koristnega zase. Aktivnosti organizira Koronarni klub Mežiške doline skupaj z Občino Ravne na Koroškem.

 

Največ pozornosti je bilo kot vedno namenjeno vplivu prehrane na naše zdravje. Poseben pomen pa je bil namenjen izobraževanju ljudi za pomoč soljudem ob srčnem zastoju.

 

Na temo srca je govorila prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med. spec. Naslov njenega predavanja je bil 'Bolečine v prsih', udeleženci pa so tudi hodili in se gibali na temo za 'Zdravje ter zdravo staranje' po Grajskem parku. Andreja Cokan Vujkovac, dr. med., spec., je predavala mladim na temo 'Skrbimo za zdravje že v mladosti, da bomo zdravi v starosti'.

 

Organizirane so bile tudi meritve holesterola in krvnega tlaka, prikaz masaže srčne mišice ter druženje ob domačem prigrizku.

 

Peter Kordež, zdravstveni tehnik, je s sodelavci predstavil projekt 'Srčni zastoj, masaža srčne mišice in uporaba AED',

 

Neda Hudopisk, dr. med. spec., pa je predavala na temo 'Zdrav življenjski slog'. Vesna Stropnik, dr. med. spec., pa je predstavila zanimivo temo 'Srce in duša'.

 

Na mestni tržnici je v tem času potekal sejem zdrave lokalne hrane.

 

Občina Ravne na Koroškem in Koronarni klub Mežiške doline sta ob 10. obletnici mreže javno dostopnih AED na  Koroškem in  ob tednu zdravja  v prostorih OŠ koroških jeklarjev pripravili pogovor o različnih izkušnjah in istih usmeritvah pri reševanju življenj. Udeleženci so lahko preizkusili svoje znanje oživljanja na lutki ter preizkusil AED.

 

 

Oglejte si tudi