Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

V duhu časa

Kulturni center Ravne je na svojem odru gostil predstavo Plesno gledališče skupine OŠ koroških jeklarjev Ravne. Nastopili so mladi gledališčniki pod mentorstvom Maje Marin.

 

Gledališka predstava V duhu časa je predstava, v kateri mladi poskušajo odgovoriti na vprašanje, ali je še čas, da njihova zgodba in usoda propadajočega dvorca Javornik še dočakata svoj srečni epilog.

 

To je še en dokaz, da na mladih svet stoji, saj so svojo vizijo o prenovi gradu Javornik že uresničili. In rešili so tudi skorajšnjo usodo mladih, ki se v ruševinah lovi v pasti odraščanja. Predstava nagovarja vse, ki jim ni vseeno za usodo mladih in propadanje zgodovinskih spomenikov naše lepe domovine!

 

Na Festivalu gledaliških sanj v Ljubljani je bila igra nominirana za najbolj izvirno (od 52 sodelujočih skupin z mednarodno udeležbo). Čestitke mladim gledališčnikom!

 

Tokratna predstava, ki si jo je ogledal tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, je bila poklon občanom ob prazniku mesta Raven. Župan je mlade nagovoril in jim čestital ob odlični predstavi ter jim podaril manjša darila.

Oglejte si tudi