Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Tečem, da pomagam

V Grajskem parku na Ravnah je potekal dogodek 'Tečem, da pomagam' – tek z zavezanimi očmi.

 

Ob druženju in ozaveščanju je glavni namen akcije pomagati slepim in slabovidnim otrokom. Dolžina proge, ki jo udeleženci pretečejo ali prehodijo, je 800 m, pri teku pa imajo možnost zadnjih 100 m premagati z zavezanimi očmi in se s tem postaviti v vlogo slepih.

 

Tako je 'Tečem, da pomagam' posebna akcija ozaveščanja z dobrodelno noto. Posebnost teka je namreč tek z zavezanimi očmi in s čepki v ušesih, saj tako podoživimo izkušnje slepih, slabovidnih in gluhih in gluhonemih.

 

Ambasadorja teka sta bila župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in glasbenik Milan Kamnik.

 

Organizatorja humanitarnega dogodka sta Lions Club Slovenj Gradec in Kavarna Plus Ravne. S humanitarno vseslovensko akcijo pomagajo slepim in slabovidnim predšolskim otrokom. Otroci in mladina so tekli brezplačno, odrasli pa so prostovoljno prispevali želeni znesek v dobrodelne namene.

Zbrane so nagovorili župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, predsednica društva Koroški medgeneracijski center Marija Kamnik, Drago Lekše, član društva slepih in slabovidnih ter predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Stanko Pušnik.

Vse udeležence teka je pred tem razgibal fizioterapevt Žiga Kljajič. Za dobro razpoloženje so skozi glasbo poskrbeli Milan Kamnik, Adi Smolar in skupina gimnazijcev. Program je povezovala Tina Vrenčur Vulc.

 

Predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Stanko Pušnik je zapisal.

 

»Bilo nas je okrog 140, v Grajskem parku smo tekli in hodili, z rutkami okrog oči in čepki v ušesih. Bilo je prijetno, naša ambasadorja - koroški ljudski glasbenik Milan Kamnik in župan Občine Ravne dr. Tomaž Rožen sta bila "taprava" - z nami pa so bili otroci, ki so risali in veliko humanitarcev, ki jim je skupen naš slogan- POMAGAMO.  Pridružil se nam je tudi Adi Smolar- da je bilo se bolj luštno. Zbrali smo cca 400 € in namenili jih bomo za nakup računalnika slabovidnemu otroku. Se dobimo na tretjem teku naslednje leto. Lep pozdrav, Stanko Pušnik«

Oglejte si tudi