Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

Svečanost ob prvi obletnici delovanja Koroškega medgeneracijskega centra

Koroški medgeneracijski center na Ravnah na Koroškem je središče, v katerem potekajo raznolike dejavnosti, pri tem pa se pletejo medsebojne vezi vseh generacij že eno leto.

 

Občina Ravne na Koroškem je z željo po kvalitetnem bivanju vseh generacij pred letom dni za delovanje Koroškega medgeneracijskega centra odprla čudovite prostore. Center je tako postal središče, kjer  potekajo raznolike dejavnosti ob katerih se pletejo medsebojne vezi vseh generacij.

 

Ponuja prostor za druženje, pogovor, prijateljevanje, učenje, delo, medsebojno pomoč in samopomoč, medgeneracijsko spoznavanje in sodelovanje, vzgojo za dobre odnose, svetovanje, informiranje, zabavo in sprostitev. Odprt in namenjen je vsem.

 

Takšen je začetek leto dni trajajoče zgodbe Koroškega medgeneracijskega centra,  kjer ni pomembno, kdo daje in kdo prejema,  gre le za harmonijo med različnimi generacijami. Takšen je bil tudi dan praznovanja njihove prve obletnice, ki se je pričel z nastopom glasbene skupine 'Koroški mix'.

 

Nadaljeval se je s slavnostnim govorom dr. Tomaža Rožena, župana Občine Ravne na Koroškem.  Prisluhnili smo tudi strokovni vodji KMC Marjani Kamnik. Osrednji gost praznovanja je bil Davor Dominkuš,
univ. dipl. sociolog, ki je vsem čestital ob prvem jubileju. Delo in aktivnosti preteklega leta je predstavila Urška Pajenk, o vtisih pa je spregovorila še Marta Kovačec Vrenčun. Praznovanje so popestrile pevke in dijaki ravenske Gimnazije. 

Oglejte si tudi