Izberi drugo občino

Registracija
Napoved za petek, 31.03.2017

jasno
Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju okoli 8 stopinj C.
4°C | 21°C
sobota, 01.04.2017
3°C | 21°C
nedelja, 02.04.2017
3°C | 21°C
ponedeljek, 03.04.2017
4°C | 20°C
Opozorila
Sreda, 29.3.2017 ob 19h
Dodatnega opozorila ni.
4°C
21°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

DOGODKI

| |
16.03.2017      9:27
A A

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d., Ljubljana

Sporočilo za javnost

Ljubljana, sreda, 15. marec 2017 – SIJ Acroni in SIJ Metal Ravne sta zaključila novo sindicirano posojilo v višini 240 milijonov evrov za SIJ Acroni in SIJ Metal Ravne, s čimer utirata pot za nadaljnji trajnostni razvoj

14. marca sta SIJ Acroni in SIJ Metal Ravne podpisala novo petletno sindicirano posojilo za refinanciranje obstoječega portfelja posojil in zagotavljanje dolgoročnega financiranja investicijskih programov, usmerjenih v učinkovitost proizvodnje, okoljske projekte in energetsko učinkovitost. Med sindiciranjem se je transakciji pridružilo sedem bank, z UniCredit Group kot koordinatorjem, predpisanim glavnim organizatorjem, dokumentacijskim agentom ter agentom za odobrena sredstva in varnost. Konzorcij bank so poleg UniCredit sestavljale NLB d. d., Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD), SKB d. d., Nova KBM d. d., ERSTE AG in Addiko Bank d. d.

Igor Malevanov, član uprave in finančni direktor SIJ d.d., je komentiral: »To novo posojilo obema jeklarskima podjetjema zagotavlja dolgoročno financiranje, kar omogoča nadaljnjo finančno moč, rast in razvoj. Vse banke so skupino SIJ prepoznale kot močnega finančnega partnerja z dokazanimi rezultati poslovanja, visoko donosnostjo ter robustnim poslovnim modelom«.

Frederic Lucenet, direktor EBRD, proizvodnja in storitve, je dejal: »Z veseljem podpišemo konzorcij, ki podpira naložbe skupine SIJ, ki bodo še okrepile poslovanje podjetja in povečale njegova prizadevanja za izboljšanje učinkovitosti virov. Boljša in učinkovitejša raba virov v industriji ni smiselna samo s poslovnega vidika, ampak je bistvenega pomena tudi za okolje. To je tudi povsem v skladu z EBRD-jevim strateškim pristopom k prehodu na zeleno gospodarstvo, s katerim želimo povečati naše zelene naložbe za 40 odstotkov našega letnega obsega poslovanja do 2020.«

---

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, katere proizvodi zasedajo vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupino sestavljata dva glavna poslovna področja – metalurška (osnovna dejavnost) in živilskopredelovalna industrija (pridobitev skupine Perutnina Ptuj), skoraj 50 odvisnih družb v Evropi, ZDA in Aziji ter približno 7200 zaposlenih. V letu 2016 je skupina SIJ zabeležila prihodke od prodaje v višini 842,7 milijona evrov, dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 127,1 milijona evrov ter neto dobiček v višini 51,3 milijona evrov.

EBRD je večstranska banka, zavezana k razvoju tržno usmerjenih gospodarstev in spodbujanju zasebnih ter podjetniških pobud v več kot 30 državah od Maroka do Mongolije ter od Estonije do Egipta. Banka je v lasti 65 držav, EU in EIB. Sledite nam na spletu, Facebooku, LinkedInu, Instagramu, Twitterju in YouTubu.

0 (Bodi prvi!)
Oceni članek