Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Sadovi dobrote – razstava Karitas

Karitas je dobrodelna ustanova, ki pomaga in uresničuje karitativno in socialno poslanstvo Cerkve. Temelj delovanja Karitas je prostovoljno delo. Prostovoljci in drugi sodelavci Karitasa uresničujejo marsikatero željo in pomagajo številnim družinam in posameznikom preživeti. Prav tako Karitas deluje še na mnogih drugih področjih, kot so pomoč prebivalstvu ob naravnih katastrofah, epidemijah raznih bolezni, pomoč ostarelim, otrokom in šolam, pomoč ob razvojnih težavah prebivalstvu v raznih državah po svetu …

 

Zelo delovne in marljive so roke številnih prostovoljk in prostovoljcev na Ravnah na Koroškem, ki se zbirajo in preko celega leta delajo v prostorih Karitasa v Župnijskem domu.

 

Skoraj vsako leto v mesecu marcu prizadevni sodelavci Karitasa pripravijo bogato razstavo izdelkov, ki jih ustvarjajo na srečanjih v prostorih »farofa«.  Že vse od jeseni so se zbirali na delavnicah in ustvarjali najrazličnejše čudovite izdelke - od okrasnih pirhov, vezenih namiznih prtov, pletenih izdelkov, slik, vrečk z zdravilnimi zelišči, rožic iz krep papirja, povezanih v šopke in drugo. Vse te izdelke ponudijo na razstavi obiskovalcem v nakup. Z nakupom se namreč darujejo sredstva za ljudi v stiski. Obiskovalci, ki so si ogledali njihove krasne izdelke, so navdušeni nad lepoto le-teh.

Oglejte si tudi