Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Rojstni dan v Hermanovem brlogu

V razstavišču Muzeja Ravne na Koroškem je za najmlajše kot tudi za nekoliko starejše na ogled razstava Rojstni dan v Hermanovem brlogu.

Razstava predstavlja praznovanje rojstnega dne kot sodoben globalni pojav, ki kljub vsemu ohranja določene prvine posamezne kulture v kateri se pojavlja. Spoznali bomo posebnosti praznovanj v državah po svetu in se posebej posvetili praznovanju tega osebnega praznika na Slovenskem. Množičnost praznovanja je zaslediti po 2. svetovni vojni, z upadom praznovanj godov. Osrednji element praznovanja je »interaktivna torta« v katero lahko vstopimo, okrog nje pa so  vsebine in muzejskimi predmeti razvrščeni v sklope: praznovanje, obdarovanje, igranje. Precej interaktivno in igrivo razstavo  dopolnjuje tudi film o praznovanjih v domačem okolju, v otroškem muzeju in na Japonskem.

Pripravil jo je Muzej novejše zgodovine Celje in bo na ogled do 15. septembra 2017. Njena avtorja sta Jožica Trateški in Sebastijan Weber, ki sta jo osnovala s pomočjo raziskave med obiskovalci. Zasnovana interaktivno. Lahko se sprehodite skozi 10 točk za učenje in zabavo ter spoznavate  veliko zanimivega in novega. Šotor, ki je oblikovan v obliki torte nudi pestro paleto zanimivosti. Praznovanje, obdarovanje in igranje.

Otroke je na otvoritvi pričakal lisjak Herman. Otvoritev so popestrili prvošolci OŠ Prežihovega Voranca. Za glasbo pa je s svojo harmoniko poskrbela  Ana Zoja Dobnik. Lisjak Herman je 7. marca praznoval že svoj 22. rojstni dan, zato so mu otroci zapeli rojstnodnevno pesmico. 

Oglejte si tudi