Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

ROBNIKI: Janez Janša

Zadruga ZRaven je v mesecu aprilu pričela s sklopom pogovorov poimenovanih Robniki. Gostili bodo ustvarjalce, ki tako ali drugače stopajo po robu, njihovo največje orožje pa je kultura.

 

Robnike je otvoril Janez Janša, umetnik, ki bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti od aprila do maja razstavljal svoja likovna dela pod naslovom Življenje I in II.

 

Janez Janša se je sicer na Ravnah kot umetnik že predstavil v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika. Skupaj s soimenjakoma se predstavil tudi v Koroški galeriji likovnih umetnosti s projektom Podpis, ki se je nanašal na vprašanje identifikacije posameznika skozi poimenovanje in tudi vprašanje avtorstva. Tokrat pa se predstavlja s samostojno razstavo, ki podobno kot odločitev za preimenovanje, katere rezultat je bilo zlitje zasebnega in javnega življenja umetnika, zbližuje polji umetnosti in življenja.

 

V okviru te razstave sta se v Kulturnem centru na Ravnah z umetnikom o njegovem delu pogovarjali Tea Kovše in Urša Lorber iz Zadruge Zraven, niti pogovora pa jima je pomagala prepletati tudi Andreja Hribernik, direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti.

 

»Drznost, dvom in odločanje.

Pretresali bomo forme umetniškega polja.

Kako obiskovalce/gledalce postaviti pred odločitvijo?

Kje so meje umetniškega in osebnega življenja?«

 

Tako so na povabilo zapisali organizatorji Robnikov. Vse to in še več smo izvedeli ter slišali veliko zanimivih vprašanj in odgovorov. Večer nikogar ni pustil ravnodušnega. Po njem se sprašujemo: »Bi metal krožnike, spremenil ime, mi lahko zlata ribica uresniči željo …« Več pa, seveda, izveste ob ogledu razstave. 

Oglejte si tudi