Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Regijski obisk MKGP v Koroški regiji

Minister mag. Dejan Židan je v sredo, 25. februarja 2015, s sodelavci obiskal Koroško. V okviru obiska se je minister v jutranjih urah na Ravnah na Koroškem srečal in pozdravil z županom Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažem Roženom.

 

Minister mag. Dejan Židan in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Meže«. Investicija je vredna dobrih
10 milijonov evrov, poleg Republike Slovenije pa jo sofinancirata Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Občina Ravne na Koroškem. Projekt bo zaključen sredi leta 2015, z njim pa bo občina uredila čiščenje odpadnih voda in izboljšala celotno stanje kanalizacijskega sistema. Čistilna naprava bo locirana v naselju Dobrije, nanjo pa bo do sredine leta 2015 priključenih več kot 9.500 prebivalcev naselij Ravne, Kotlje in Tolsti vrh. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete: Varstvo okolja – področje voda; prednostne usmeritve: Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda.

 

V prostorih občine na Ravnah je sledilo delovno srečanje z zaposlenimi v organih v sestavi in javnih zavodih, ki so v pristojnosti MKGP (Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Inšpektoratom RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, Kmetijsko svetovalno službo, Zavodom za gozdove Slovenije), Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS ter upravnimi enotami.

  

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je pot danes nadaljeval še po ostalih koroških krajih ter se podrobneje seznanil z načrti Korošcev.

Oglejte si tudi