Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Razstava 5+5 LES/HOLZ pred Mestno hišo

Društvo Koroških arhitektov in likovnih umetnikov DALUK je lani v jeseni pripravilo razstavo sodobne lesene arhitekture 5+5 LES/HOLZ ter simpozij na temo “Vpliv arhitekture na razvoj regij”.

 

Razstava 5+5 LES/HOLZ je izbor deset sodobnih arhitektur na Koroškem, po pet z obeh strani meje. Namen razstave je ljudem približati sodobno gradnjo v lesu ter predstaviti in izpostaviti kvalitetno arhitekturo obeh Korošk. Izbor projektov je raznovrsten in sega vse od javnih stavb do individualne stanovanjske gradnje. Razstava je nastala v sodelovanju Društva arhitektov in likovnih umetnikov Koroške ter Hiše arhitekture v Celovcu (http://www.architektur-kaernten.at/) in je prva razstava, ki dve sosedni regiji s podobnimi geografskimi, klimatskimi, kulturnimi in zgodovinskimi dejavniki povezuje tudi na področju sodobne arhitekture. Razstava bo postavljena na Trgu Svobode v Slovenj Gradcu do 15.10 potem pa se bo selila v Celovec in druge kraje na Koroškem.


Razstavo je takrat spremljal simpozij na temo “Vpliv arhitekture na razvoj regij” s predavanji dobitnika nagrade ProHolz Kaernten 2013 za projekt razglednega stolpa ob Vrbskem jezeru – arhitekta Markusa Klaure in Uroša Rustje iz biroja Arrea,v katerem so pod vodstvom Maruše Zorec zasnovali projekt Hostel Punkl, ki je na lanskem simpoziju tudi prejel nagrado najboljše lesene gradnje na Koroškem. Ta društvena nagrada se podeljuje investitorjem, kot spodbuda za odločitev za sodobno gradnjo v lesu.

 

Razstava sodobne arhitekture v lesu 5+5 LES/HOLZ s primeri z obeh strani Koroške je tokrat na ogled pred Mestno hišo na Ravnah na Koroškem. Vabljeni, da si jo ogledate vse do  30. aprila.  

Oglejte si tudi