Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Ravne na Koroškem med najbolje ocenjenimi v kategoriji srednjih mest osvojile odlično 2. mesto

Praznovanje praznika našega mesta smo letos zaznamovali tudi s posebnim in lepim priznanjem, saj so naše Ravne na Koroškem med najbolje ocenjenimi v kategoriji srednjih mest osvojile odlično 2. mesto.

 

Vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja je na predvečer 12. oktobra v Radencih podelila priznanja najboljšim v akciji. Na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna se je letos uvrstilo 125 slovenskih mest in krajev.

 

V tekmovanju z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja so sodelovali kraji, razdeljeni po kategorijah, prilagojenih značilnostim naselja in njegovi turistični ponudbi. Vsi vemo, da urejenosti in gostoljubnosti, ki sta odločilnega pomena za videz krajev in za počutje gostov, ni mogoče zapovedati z dekretom. Ključno vlogo pri ustvarjanju pogojev za to, da se turizem sploh lahko razvija, imajo društva in posamezniki v kraju, to je civilna družba, torej vsi mi, ki v mestu živimo in delujemo. Tako je to priznanje praktično veliko in lepo priznanje za vse nas.

Oglejte si tudi