Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
2°C
ČET.
8°C
3°C
Oceni objavo

Ravenski dnevi – otvoritev

Ravenski dnevi, ki s svojim raznolikim programom in številnimi dogodki razveseljujejo že vse od sobote, 22. 8. 2015, tako mlade kot malo starejše na različnih lokacijah po našem mestu, so bili v četrtek popoldne v znamenju uradne otvoritve.

 

Na Mestnem platoju je takrat potekala uradna otvoritev XIV. Ravenskih dnevov. Občanke in občane ter druge obiskovalce je nagovoril in pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Župan je v svojem nagovoru med drugim omenil, da ti dnevi združujejo in povezujejo vse generacije, občanom pa zaželel obilo zabave, prijetno druženje ter sprostitev.

 

Zahvalil se je organizatorjem in vsem, ki pomagajo sooblikovati prireditve in dogodke v tednu, ki združuje občane in občanke Občine Ravne na Koroškem.

 

Program so na otvoritvi s pesmijo in glasbo popestrili člani pevskega zbor Mlada srca društva Sožitje Mežiške doline ter harmonikarici Glasbene šole Klemna Rošerja Kaja Zaveršnik ter Danaja Grebenc.

 

Na stojnicah so se predstavili taborniki iz Roda Koroških jeklarjev, ki zase pravijo: "Biti član odreda Koroških Jeklarjev pomeni biti mlad, živeti z naravo, se učiti in pridno delati. Pa ne samo to, taborniško življenje oblikuje človekovo osebnost, terja iznajdljivost, sposobnost za premagovanje osebnih problemov in nauči človeka razumeti tudi druge ljudi".

 

Taborniki so vabili na predstavitveno stojnico, kjer smo lahko spoznali njihovo delo ter skrivnost, zakaj so še danes najmočnejša mladinska organizacija v naši občini. Obiskovalci so se lahko preizkusili v veliki igri človek ne jezi se, podali so se lahko na lov za skritim zakladom, tisti z jeklenimi živci pa so se lahko zaklenili v escape room, iz katerega so imeli samo 15 minut časa za pobeg, v tem času pa so morali najti ključe in namige za izhod.

 

Otvoritev se je zaključila z Zadrugo ZRaven, ki je na otvoritvi Ravenskih dnevov nastopila z ulično predstavo JEBOLA. JEBOLA je namreč ponovno okužila (z)Ravenske ulice!

 

Pester in raznolik program, ki že od sobote poteka po celem mestu, sooblikujejo tudi ponudniki gostinskih storitev s svojimi zanimivimi ponudbami in prireditvami.

 

Prvi dnevi pa so namenjeni tudi našim malčkom, otrokom in malo starejši mladini, ki lahko v programu »Hura prosti čas« Zveze športnih društev plavajo in so aktivni s športnimi animatorji ter se veselijo na ustvarjalnih delavnicah Viline.

 

Veselo bo tudi v Društvu upokojencev, kjer bodo v prihajajočih dneh precej športni – balinali bodo, kegljali in igrali tenis. Program poteka tudi v Koroškem medgeneracijskem centru, na igrišču Športnega centra Ravne na Koroškem se lahko pomerite na turnirju košarke ali odbojke, obiskovalci pa so lahko že zaplesali na Zumba Partyju pod vodstvom Ines Kogal.

 

Oglejte si tudi