Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Preventivna akcija – delitev kresničk pešcem

Občina Ravne na Koroškem je v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ravne na Koroškem in z Osnovno šolo Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem v okviru obdobnega programa varnosti pešcev organizirala delitev kresničk pešcem, ki bodo v navedenem času prisotni na območju, kjer bo potekala preventivna akcija. 

 

Kresničke in preventivni material na temo varnosti pešcev so občanom razdeljevali učenci OŠ Prežihovega Voranca skupaj s policisti in člani SPVCP ter jim pri tem zaželeli tudi varno udeležbo v cestnem prometu.

Akcija je potekala na območju Občine Ravne na Koroškem, njen namen pa je bil opozoriti pešce na manj osvetljenih lokacijah na uporabo odsevnih teles pri hoji v temi, mraku ali megli. Aktivnost je bila namenjena tudi opozarjanju in osveščanju pešcev, na njihovo večjo vidnost ter razgovoru s pešci o tem, kaj lahko sami storijo za svojo varnost in varnost drugih, ter razdeljevanju kresničk, odsevnih trakov in zloženk. Predstavili in prikazali so jim tudi, kako so vidni v prometu ob uporabi kresničk ali drugih odsevnih teles oziroma kako so NEvidni, če teh teles ne uporabljajo.

Oglejte si tudi