Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Predstavitev kataloga ob razstavi Štefana Marflaka: Slika kot koeksistenca bivanja

V Galerija Ravne, ki ima svoje prostore v Kulturnem centru je potekala predstavitev kataloga ob razstavi Štefana Marflaka: Slika kot koeksistenca bivanja.

 

Slike Štefana Marflaka so sinteze telesnega in duševnega, srčnega in erosa, zapisi trenutka v nastajajoči realnosti neznosne senzibilnosti, ki se želi umestiti v tišino hrepenenja: nežno in vehementno, zavestno, duhovno in brezmejno. Na teh slikah, nastalih lansko leto, je slikar dosegel zavidljivo odpoved vidnemu in prepoznavnemu in se odrekel vsaki iluziji, to niso več mimetične uganke, ki bi jih rešili z običajno ikonografsko analizo. V teh delih so vidna desetletja slikarskega ustvarjanja, ki se mu Štefan Marflak posveča z vsem duhom in telesom.


Ob razstavi je izšel katalog del z 12 barvnimi reprodukcijami in s spremenim besedilom Jerneja Kožarja. Katalog je oblikoval Vid Brezočnik.

 

Zanimiva predstavitev kataloga in pogovor z umetnikom, ki ga je v uvodu pozdravila direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti Andreja Hribernik. Umetnika pa je predstavil kustos Jernej Kožar.


Razstava je na ogled do 12. aprila 2017.

Oglejte si tudi