Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

POKALI SO TU !!!

Ekipni prvak letošnje lige je ekipa Društva paraplegikov Koroške – DPK, med posamezniki pa je to Boštjan Javernik, tretji je Zdravko Grilc. To je izjemen uspeh koroških ribičev paraplegikov !
Ligaško tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v sezoni 2015 je za nami. Ribiči paraplegiki in tetraplegiki so sezono zaključili s četrtim krogom, ki ga je 18. junija v organizaciji ZPS pripravilo DP Prekmurja in Prlekije ob ribniku Gradišče. Tekmovalo je 26 udeležencev iz 7 pokrajinskih društev. Tako kot posamezniki tudi ekipa DPK ni dosegla podesta, pa je vendar bilo dovolj za uspeh; še več uspehe!

Prvi krog lige ZPS so v aprilu ob ribniku Raztez pri Brestanici pripravili dolenjski ribiči – zmagala je ekipa DP Koroške; drugi krog so v maju izvedli ribiči jugozahodne Štajerske ob Savi v Radečah – slavila je ekipa DP Murska Sobota; tretji krog pa v maju koroški ribiči ob ribniku v Brdinjah - ponovno je slavila ekipa DP Murska Sobota; četrti krog pa prekmurski ribiči, kjer je prvo mesto osvojila ekipa DP Ljubljana.
Po seštevku rezultatov vseh krogov je prvo mesto osvojila ekipa DP Koroške (40), drugo ekipa DP JZ Štajerske (41) in tretje ekipa DP Prekmurja in Prlekije (42).
V posamični konkurenci je ribiški prvak lige v sezoni 2015 postal Boštjan Javernik DP Koroške (4), podprvak Rudi Centrih DP JZ Štajerske (5) in  tretje mesto je osvojil Zdravko Grilc DP Koroške (5).
Pokale je podelil vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.

Oglejte si tudi