Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Pihalni orkester železarjev Ravne in Alen Nižetić

V okviru Koroškega kulturnega poletja 2015 je na Ravnah na Koroškem že precej živahno. Pred nami je pravzaprav že XI. poletni festival, ki vabi na zanimive prireditve.

 

Glede na prejšnja leta bo festival izveden v nekoliko manjšem obsegu, a kljub vsemu s pestrim in kvalitetnim programom. Organizatorji ponujajo 16 prireditev, ki se bodo tudi to poletje v času od 11. junija do
5. septembra odvijale v štirih koroških občinah. Vsak bo lahko našel kaj zase, saj festival vključuje prireditve, primerne za vse generacije in okuse. Vstop na festivalske prireditve bo tudi letos prost.

 

 

Grajski park je na topel sobotni večer gostil Pihalni orkester železarjev Ravne in prav posebnega gosta Alena Nižetića.

 

Orkester, čigar korenine segajo v leto 1902 in se lahko pohvali z bogato preteklostjo in tudi s sedanjimi dosežki na področju glasbenih tekmovanj doma in v tujini, je tokrat igral in spremljal Alena Nižetića. Slednji je svojo samostojno kariero pričel leta 1997 z nastopom na izboru za pesem Evrovizije - Dora 97. Tudi v letih, ki so sledila, se je udeleževal različnih festivalov in tekmovanj na Hrvaškem in po Evropi, kjer je dosegal odmevne rezultate. Sodeloval je s priznanimi umetniki kot sta Nikica Kalodijera in Nenad Ninčević. V lanskem letu je s skladbo Devet slova jedne riči, napisano v spomin na Vinka Coceja, s katerim je sodeloval, zmagal na Splitskem festivalu. Živi in ustvarja v Splitu.

 

Tokrat pa je ustvarjal skupaj z ravenskimi godbeniki in s svojim glasom navdušil občinstvo. 

Oglejte si tudi