Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

PICIKL

PICIKL je avtomatiziran sistem za izposojo koles v okviru projekta Urbana ureditev Raven na Koroškem, ki ga je vzpostavila Občina Ravne na Koroškem. V okviru projekta so bile v mestu vzpostavljene tri izposojevalne postaje, ki vključujejo 18 priključnih stojal in 12 koles. Sistem PICIKL omogoča izposojo koles za uporabo v mestnem okolju, pri čemer je kolo možno vrniti na kateri koli postaji oz. prostem stojalu sistema.

 

Vzpostavljen je sistem izposoje 12 mestnih koles s tremi postajami v mestu, in sicer na naslednjih lokacijah:

 

Občina Ravne na Koroškem,

Športni center (DTK),

Vrtec Ravne na Koroškem, Enota Ajda.

 

Za uporabo sistema izposoje koles je potrebna osebna registracija uporabnika. Registracijo lahko opravite v prostorih Občine Ravne na Koroškem. Po registraciji uporabnik prejme svojo uporabniško kartico URBANE RAVNE in številko PIN. Izposoja kolesa je brezplačna, tedensko omejena na 14 ur izposoje. 

 

Namen projekta je predstaviti nemotoriziran način gibanja v mestnem okolju ter hkrati ustvariti storitev – izposojo koles. S ponudbo sistema izposoje koles se naj bi spodbujalo večjo uporabo kolesa za kratka in srednje dolga potovanja v urbanem okolju. Prav tako pa se želi ponuditi možnost hitre in enostavne izposoje koles v poslovne in privatne namene, med delovnim ter prostim časom.

 

Prvi se je osebno kot uporabnik sistema izposoje koles registriral župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je kolo tudi takoj uporabil in se odpeljal na srečanje k Društvu upokojencev Ravne. 

Oglejte si tudi