Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Peti KKŠ Summer FEST na Koroškem gosti odmevna glasbena imena

Veliki Dubioza Kolektiv v majhnem mestu

Peti KKŠ Summer FEST na Koroškem gosti odmevna glasbena imena

 

Radlje ob Dravi, 8. avgust 2016: prihajajoči vikend bodo Radlje ob Dravi gostile največji glasbeni festival na Koroškem, KKŠ Summer FEST, ki ga že peto leto zapored organizira ekipa mladih iz Kluba koroških študentov. Festival se bo odvijal od 11. do 14. avgusta 2016 v Vodnem parku, prvem tovrstnem biološkem bazenu v Sloveniji. Poleg številnih koncertov odmevnih tujih in domačih glasbenih izvajalcev na glavnem in elektru odru festival obljublja pestro spremljevalno dogajanje. Obiskovalcem bo omogočeno tudi brezplačno kampiranje in kopanje. Več o festivalu: www.kksfest.si.

 

Leta 2012 so se organizatorji – Klub koroških študentov – odločili združiti različne koroške manjše enodnevne feste v enega, ki bi prevzel enoten utrip kombinacije glasbenega oddiha in pestrega dnevnega dogajanja. Tako je nastala ideja o KKŠ Summer FEST-u in cilj, da z leti postane največji glasbeni festival na Koroškem. Le-ta je dosedaj tako gostil okoli 30.000 obiskovalcev in 80 glasbenih izvajalcev, letos se obeta njegova peta izvedba.

 

Kot leta poprej organizatorji največ pozornosti pa tudi finančnih sredstev festivala namenijo kvalitetnemu glasbenemu programu. V 2016 tako festival gosti zares odmevna tuja in domača glasbena imena – sedemčlansko glasbeno zasedbo iz Bosne in Hercegovine, Dubiozo Kolektiv, ki se zaradi svetovne turneje tako v Sloveniji ustavi drugič in tudi zadnjič. Srbske alternativne rockerje, skupino S. A. R. S., velikane slovenske rock scene Siddharto ter skupino Šank rock. Z odra bo odmeval tudi punk skupine Elvis Jackson, glasba s keltskim pridihom Happy Ol’McWeasel, a capella skupine Bassless in zmagovalci letošnjega ŠOUROCK-a Prelude. Festival gosti tudi domačine: Farty Animals ter Brass Band Radlje, slednji se bodo na odru priključili glasbeniku Mateju Brodarju iz skupine BRO. Obeta pa se tudi nastop enega izmed najboljših tribute bendov Red Hot Chili Peppers v tem delu celine – Ritam Sex-i-Ja RHCP Tribute band.

 

Poleg glavnega odra znana imena obljublja tudi oder z elektronsko glasbo – nastopili bodo: italijanski DJ Paolo Barbato, ibiški elektro king Angel Anx, slovenski DJ in producent Mike Vale, Jackie Deejay, domačini iz Crazy for Life – Wawda, Zepec in Jax Zero ter Keep Distance in Kuster. Predstavnica nežnejšega spola na elektro odru bo Glia.

 

Festival bo zopet lociran na območje Vodnega parka Radlje ob Dravi – prvega biološkega bazena v Sloveniji. Organizatorji pričakujejo rekordno udeležbo, predvsem glede na število dosedaj prodanih kart in povečane kapacitete lokacije. “Glede na povečane razsežnosti prizorišča, animacijskega dogajanja in širokega spektra glasbenikov, je letošnja edicija KKŠ Summer FEST-a zagotovo superiorna. Festival bo trajal celo dan več, torej tri dni, poleg tega smo glavnemu odru dodali še elektronskega. Dnevno dogajanje festivala bodo spremljale številne športne aktivnosti, animacijsko dogajanje in adrenalinska doživetja. Nemalo dnevnih aktivnosti bodo ponujali tudi partnerji festivala. Vstopnice so cenovno ugodne, prav tako pa poleg vstopa na animacijski dnevni in večerni koncertni del vključujejo še brezplačno kopanje ter kampiranje, ki je v neposredni bližini festivalskega prizorišča,” o letošnjem festivalu njegov vodja, Grega Vidmar. Festival ima tudi svojo himno: besedilo zanjo je napisal koroški glasbenik Luka Pernek, glasbo in aranžma pa Dejan Dimec. Dostopna je na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=7MoBpZuB2gM.

 

Eno- in tridnevne vstopnice so dostopne na številnih prodajnih mestih: Eventimova prodajna mesta, 3DVA trafike, OMV-ji, Vodni park Radlje ob Dravi, nakup pa je mogoč tudi preko spleta (ponudnika Olaii ter Eventim). Del sredstev KKŠ Summer FEST-a 2016 bo namenjenih glasbeno-dobrodelnemu projektu 20 za 20, cilj katerega je nakup glasbil za osnovne šole po Sloveniji. Tako bodo organizatorji pomagali razširiti zanimanje za glasbeno ustvarjanje in omogočili kvalitetno glasbeno izobraževanje otrok.

 

KKŠ Summer FEST podpirajo številni partnerji: Občina Radlje ob Dravi, Vodni park Radlje ob Dravi, MMLS Marenberški, Barcaffe, Adco&Dixi, Javno podjetje Kanalizacija in čistilna naprava Radlje ob Dravi, Kompas Young, Koratur, Pivovarna Laško, Obraz uspeha, Rad'mam Radlje, Avto Štaleker, Ziggi, Festivali Radlje 2016, Meža center, Študentska organizacija Slovenije, Zveza študentskih klubov Slovenije, Sola, Blizu zahoda, Chupa Cups, Elektro Topler, Power šotori, Olaii. Podporo pa so izkazali tudi mnogi medijski partnerji: Hitradio Center, Rock Radio, Večer, Dostop, Fini oglasi, Rocker, Študent, Računalniške novice, Moja občina, Sprosti.se, Dijaški.net, Študentski.net.

 

 

 

 

Več informacij o samem festivalu na spletni strani www.kkssfest.si!

 

 

 

Dodatne informacije:

 

Ana Pisar (vodja PR)                 ana.pisar@klub-kks.si                         031 777 571

 

***** ***** *****

KKŠ Summer FEST – okoli 30.000 obiskovalcev – preko 80 glasbenih gostov – edinstvena lokacija (prvi vodni park v Sloveniji)

 

 

www.kksfest.si                             Facebook                                                Twitter

 

 

 

 

 

 

O organizatorju

 

Klub koroških študentov (v nadaljevanju KKŠ) je krovna študentska organizacija Koroške regije ter eden starejših Klubov v Sloveniji, saj je bil ustanovljen leta 1952. Namen KKŠ-ja je vzpostavljanje čim boljšega socialnega položaja članov ter razvoj obštudijskih in interesnih dejavnosti na področju Koroške regije oziroma vseh štirih upravnih enot, ki zajemajo področje delovanja KKŠ: UE Slovenj Gradec, UE Dravograd, UE Radlje ob Dravi ter UE Ravne na Koroškem. Zaradi velikega območja delovanja KKŠ svojim članom postaja vedno bolj dostopen na izpostavah: Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi ter v univerzitetnih mestih: Ljubljana in Maribor, kjer lahko člani koristijo pridobljene subvencije, spoznavajo študentsko udejstvovanje v Sloveniji ter pristopijo k realizaciji projektov. Pomembnejši projekti KKŠ so:  ArenaZnanja, Koroške gavde, zimski tabori, enodnevni projekti, kultura, Dijaška sekcija, sociala in zdravje ter seveda Koroški mladinski kulturni center Kompleks. Program snujejo na področjih kulture, sociale, izobraževanja, športa in zabave za študente ter dijake koroške regije, ustvarjajo možnosti kvalitetnejšega preživljanja prostega časa svojih članov ter pripomorejo k večji neodvisnosti študentov in dijakov na področju sociale.

 

 

 

 

 

 

O lokaciji

 

Vodni park Radlje ob Dravi predstavlja prvi in edini biološki bazen v Sloveniji. Bistvo kopališča je naravno vzdrževanje ravnovesja v kopalnem jezeru in vzpostavljanje biološkega samoobrambnega mehanizma. Za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij. Skupna velikost kopališča znaša 10.220 m², od tega je kopalcem na voljo več kot 2.000 m² plavalnih površin. Na 8.200 m² pa se razprostirajo plaža, zelenica, otroška igrala, garderobe, sanitarije in tuši ter gostinski lokal z veliko teraso. Bazen poleg gostinske ponudbe nudi tudi številne atrakcije, kot so tobogan, igrala, majhen bazen za otroke in igrišče na mivki za odbojko in nogomet.

 

 

Oglejte si tudi