Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Oratorij Ravne na Koroškem

 »Pogostoma bom hodil k spovedi, k obhajilu pa vedno, ko mi bo spovednik dal dovoljenje. Posvečeval bom praznike. Moja prijatelja bosta Jezus in Marija. Rajši umreti kakor grešiti

Tako nas je vabil lik letošnjega oratorija, sveti Dominik Savio. Oratorij je za ravenske otroke potekal od 29. Junija do 3. Julija, udeležilo se ga je 35 otrok , vodilo ga je 15 animatorjev pod vodstvom kaplana Jureta in katehistinje Marije.

 

Otroci so vsak dan nestrpno pričakovali zgodbo, ki so jo zaigrali animatorji. Ker je bil Dominik ministrant, smo dejavnosti osredinili na oltar in cerkev. Tako smo v delavnicah izdelovali domači krilni oltarček s svojimi svetniki. Povzpeli smo se na zvonik, kjer nam je g. Jože, ki skrbi v domači cerkvi za zvonove predstavil njihov pomen.

 

Vključili smo tudi gibanje v naravi, tako smo imeli pohod na kmetijo in sprehod do trim steze, kjer sta nas v gozdu pričakala vodnika policijskega psa in psa reševalca v gorah. Seveda brez vodnih iger ne gre, letos so bile zaradi vročih dni še posebej dobrodošle.

 

Ob koncu oratorija smo izvedli še ulični misijon, na katerega smo se že prej pripravljali, otroci so izdelali spominke z Božjo besedo, katere so na ulici s ponosom delili mimoidočim in jim prepevali oratorijske pesmi. Tedenski oratorij se je zaključil v petek s sveto mašo h  kateri so pridružili tudi starši in stari starši.  Upamo, da se bo geslo oratorija »HOČEM BITI SVET« vtisnilo globoko v srca mladih udeležencev.

Marija Prikeržnik

Oglejte si tudi