Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Oleg Markov Organ Trio feat. Guido Jeszenszky (A, UA, SLO)

Koroški mladinski kulturni center (KMKC) Kompleks je na svojem odru v okviru abonmaja jazz Ravne gostil zanimive goste, vse vrhunske glasbenike.  Predstavili so se Guido Jeszenszky (kitara), Sergio Markov (saksofoni), Renato Chicco (klaviature) in Oleg Markov (bobni).

 

Brata Oleg in Sergio Markov sta cenjena glasbenika graške džezovske scene. Skupaj s tamkajšnjim profesorjem klavirja, našim rojakom Renatom Chiccom, tvorita udarno zasedbo, ki je pri nas predstavila še enega profesorja graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti –

avstrijskega kitarista Guida Jeszenszkyja.

 

Čudovit večer, nabit z energijo dobre in udarniške glasbe, prepleten z zvoki saksofona, kitare, bobnov in klaviatur je ustvaril dobro vzdušje in požel močne aplavze.

 

Sezona jazzovskih koncertov pa se nadaljuje. Na slovenski kulturni praznik, v ponedeljek, 8. 2. 2016, bomo v kulturnem centru na Ravnah uprizorili premiero nove lastne produkcije. Marko skače je projekt, ki ga skupaj pripravljamo Jazz Ravne in ICS Zmaj iz Celovca, na isti dan pa izide tudi naš novi CD.

V četrtek, 25. 2. 2016, bo v KMKC Kompleks svojo ameriško zvezdniško zasedbo predstavil saksofonist Jaka Kopač. Glasba slovenskega skladatelja, izvedena s strani avtorja in svetovno priznanih mojstrov džeza, je največ, kar lahko ponudimo ljubiteljem tovrstne glasbe.

Sezono zaključujemo v soboto, 19. 3. 2016, v kulturnem centru na Ravnah. K nam se po nekaj letih ponovno vrača živa glasbena legenda – skladatelj, pevec in pianist Georgie Fame. Dve uri pred koncertom bo v KC Ravne odprtje fotografske razstave hrvaškega novinarja Davorja Hrvoja, nato pa bo z njim potekal še pogovor o njegovi knjigi »Život kao jam session«, avtobiografiji Boška Petrovića, ki se mu bodo ta večer poklonili v spomin.

 

Oglejte si tudi